Karlos Alkaras (©Reuters)
Karlos Alkaras (©Reuters)

Potez turnira jeste izveo, ali trofej neće podići: Pol izbacio akrobatu Alkarasa i ušao u polufinale Toronta

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 03:58

Španac odigrao nekoliko sjajnih poena, pogađao kroz noge, ali ostao bez plasmana u završnicu...

Na Vimbldonu je podigao trofej i sprečio Novaka Đokovića da objedini četiri grend slem titule u jednoj godini, na US Openu će biti među glavnim favoritima, ali Karlos Alkaras na masters u Sinsinatiju neće stići kao šampion Toronta. Od početka turnira se mučio, igrao je loše, verovatno odigrao najbolji meč u četvrtfinalu, međutim, naleteo je na zid. Tomi Pol je bio neprobojan – 2:1 (6:3, 4:6, 6:3).

Prvi put u karijeri Amerikanac je dobio svetskog broja jedan, izbacio je španskog akrobatu i ušao u polufinale mastersa u Torontu. Uapeo je Tomi Pol da eliminiše Karlosa Alkarasa zahvaljujući tome što je primenio njegovu taktiku – nema gde ga nije bilo po terenu. Pokrivao je svaki centimetar prostora, stizao nemoguće i frustrirao dvostrukog grend slem šampiona.

Izabrane vesti

Čudo iz Mursije bilo je naterano da se baca po terenu, šetano je po dijagonali i paraleli, suočio se sa protivnikom koji radi sve ono što on radi protivnicima. U Torontu je Tomi Pol bio kopija Karlosa Alkarasa. Kao da ih je neko klonirao. Španac je bio primoran da menja taktiku, da isproba nešto novo, da odigrava kroz noge...

Verovatno je izveo i potez turnira. Odigrao je nekoliko sjajnih poena, najlepši u drugom setu. U šestom gemu je pri rezultatu 40:0 na svoj servis sa osnovne linije pogodio paralelu kroz noge. Da bi dobio poen morao je da iznenadi Tomija Pola, da uradi nešto što neće očekivati, da ga uhvati na krivoj nozi.

Međutim, nije u tome često uspevao. Zapravo su takve situacije u prvom i trećem setu bile malobrojne, američki teniser je bio taj koji se pita, on je imao inicijativu. U pojedinim momentima osvajač Vimbldona nije znao šta ga je snašlo, pozivao je Tomija Pola na mrežu – ispaštao. Tako je i završen meč. Nije dovoljno dobro skratio, ostavio je čistu stranu i Amerikanac je ugrabio priliku kakva mu se do sada nije ukazala.

Uzeo je meru najboljem na svetu, otišao u polufinale, a tamo čeka pobednika duela Gael Monfis – Janik Siner. I drugo će biti podjednako egzotično, pošto su rivali Alehandro Davidovič Fokina i Aleks de Minor. Malo ko se tome nadao pre početka mastersa u Torontu.



tagovi

Karlos AlkarasTomi PolATPATP Toronto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara