Problemi, šta je to? Đere razigrao Nadala, treći set rešen za 28 minuta

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 08:26

Srpski teniser srušen za 113 minuta igre - 3:6, 4:6, 1:6

Rafael Nadal je Australijan open dočekao bez ijednog pripremnog meča, a u Melburn stigao sa problemima u leđima, međutim, oni se nisu primetili na otvaranju turnira. Španac je u tri seta, bez značajnijih komplikacija, eliminisao srpskog tenisera Lasla Đerea i krenuo u pohod na prvi grend slem u sezoni - 6:3, 6:4, 6:1.

Đere je ozbiljniji otpor pružio samo u drugom setu, gde je u posledenjem gemu propustio čak tri brejk lopte i onda doživeo ozbiljan psihološki udarac. Nadal je dobio drugi set, a onda u trećem iskoristio veliki nalet samopouzdanja, pa je taj period igre rešen za samo 28 minuta.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Đere je oduzeo samo jedan gem svom protivniku i to u prvom setu, koji je prilično lako izgubio.To se dogodilo pri rezultatu 1:5, posle čega Španac ipak nije dozvolio veće iznenađenje. Iskoristio je poslednji servis u setu i slavio sa 6:3.

Iako će tek kroz turnir stizati do prave fizičke forme, Nadal je u meču koji je trajao 113 minut prilično dobro izgledao na terenu. Dobro se kretao, stizao i mnoge teške udarce protivnika, što mu je pojačavalo sigurnost kako je meč odmicao. Razliku na terenu protiv Đerea napravio je odmah, pošto mu je oduzeo već prvi servis i pokazao da želi da završi posao u što kraćem vremenu.

Ipak, Đere se u drugom setu, koji je trajao 49 minuta potrudio da propisno izmori drugog tenisera na planeti, a da je imao samo malo više koncentracije, možda je mogao da produži meč za još jedan set.

Nadal u narednom kolu čeka pobednika meča između Viktora Troickog i Majkla Moa.


tagovi

Rafael NadalViktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara