Prva senzacija u Njujorku: Rune se žalio na tretman i organizatore, pa eliminisan u prvom kolu

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.08.23. | 21:53

Roberto Karbaljes Baena eliminisao Danca sa 3:1 u setovima

Žalio se na tretman Danac Holger Rune pre početka US Opena, prozivao organizatore turnira na Tviteru, stavivši mapu kompleksa uz komentar da je teško naći teren na kojem igra prvi meč.

Ni slutio nije četvrti teniser sveta da će mu to biti i poslednji duel na poslednjem grend slemu. Prvog dana US Opena desila se i prva senzacija, pošto je Holger Rune eliminisan u prvom kolu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Država.

Izabrane vesti

Njega je kući poslao 63. teniser sveta, Španac Roberto Karbaljes Baena, koji je Runea pobedio sa 3:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:3, 6:2.

Rune je, inače, bio potencijalni protivnik Novaka Đokovića u polufinalu. Međutim, videlo se i na mastersima na američkom tlu da Danac nije u ritmu. Ispadao je oba puta u prvom kolu. Ali je ove večeri doživeo jedno od najvećih razočaranja u karijeri.

Momak kome se predviđa sjajna karijera, dosad je odigrao tri grend slem četvrtfinala, ali na Ju Es openu nije dogurao dalje od treće runde. Ovoga puta - ni dalje od prve.

Što se Baene tiče, on će, posle prvog trijumfa u životu nad igračem iz Top 10 ATP liste, u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Alsan Karacev - Jirži Lehečka.


tagovi

Holger Rune

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara