Janik Siner (©Reuters)
Janik Siner (©Reuters)

Prvi meč i odmah iznenađenje: Siner izbacio Gofana

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.09.20. | 13:56

I to u tri seta

Prvi meč u karijeri na Rolan Garosu, prvi meč na turniru u 2020. godini i odmah – iznenađenje!

Janik Siner je odmah napravio senzaciju u Parizu, pošto je eliminisao 11. nosioca Davida Gofana u tri seta i za nešto malo više od dva sata igre – 7:5, 6:0, 6:3.

Izabrane vesti

Za tinejdžera iz Italije kažu da je „sledeća velika stvar“ svetskog tenisa, a da ima talenta u rukama pokazao je danas na Rolan Garosu. Šljaka je omiljena podloga Davidu Gofanu, na njoj je ostvario najveće uspehe u karijeri, a sada je počišćen s terena kao prašina sa belih linija.

Velika borba vodila se samo u prvom setu, gde su viđena četiri uzastopna brejka u sredini seta, a onda je na 6:5 Siner ponovo oduzeo servis Belgijancu i tako dobio taj deo meča. Ostala dva seta su bila čista rutina za Italijana od 19 leta, koji će u 2. kolu igrati protiv Benjamina Boncija, francuskog tenisera koji je 229. na ATP listi, a koji je u prvom kolu pobedio Finca Emila Rusuvorija sa 3:1.

Amerikanac Sebastijan Korda, sin legendarnog češkog tenisera Petra Korde, eliminisao je Andreasa Sepija sa 3:1 i takođe napravio iznenađenje. Korda je na turnir došao kao 211. igrač sveta, a za prolaz u 3. rundu boriće se sa pobednikom meča Džon Izner – Eliot Benšetri.


tagovi

David GofanRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara