Novak Đoković i Danil Medvedev (©Reuters)
Novak Đoković i Danil Medvedev (©Reuters)

Srpsko-ruski dvoboj za polufinale Londona: Medvedev uvek namuči Đokovića

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.11.20. | 11:06

Naš as vodi sa 4:2 u pobedama protiv današnjeg rivala, ali uvek su mečevi sa Danilom bili uzbudljivi

Ako za nekog tenisera možemo da kažemo da ne leži Novaku Đokoviću, a da to nije Rafael Nadal na šljaci, onda bi prst uperili u Danila Medvedeva. Ruski teniser, četvrti na ATP listi, dobio je prvog reketa sveta na dva od poslednja tri meča. Srbin je dobio poslednji okršaj na ATP kupu ove godine, kada je posle dva sata i 49 minuta igre srušio otpor Medvedeva.

Izabrane vesti

"Uzbudljivo, iscrpljujuće, radosno, strašno“, tako je Novak opisao poslednji meč protiv 24-godišnjeg Rusa.

KVOTA DA ĆE NOVAK DA POBEDI U DVA SETA MEDVEDEVA JE 2,10.

Ova dva tenisera danas (21.00) u Londonu bore se za prvo mesto u Grupi A i mogući plasman u polufinale završnog mastersa u britanskoj prestonici. Đoković vodi u pobedama sa 4:2. Naš as, kolo pre kraja, bi mogao da se plasira u polufinale ako dobije Medvedeva, a u prvom meču dana Švarcman bude bolji od Aleksandra Zvereva. Đoković može da ide dalje i ako pobedi u dva seta, a Zverev savlada Švarcmana u tri seta. Pobednik ove grupe bi mogao da ide na Raafela Nadala u borbi za finale, ali još je rano za kalkulacije.

Posle pobede nad Zverevim na startu turnura u londonskoj dvorani O2, Medvedev je rekao da se raduje novom odmeravanju snaga sa Đokovićem.

"Volim da igram protiv Novaka. Imamo uvek teške mečeve. Mislim da u ovim uslovima koji imamo ovde možemo imati dobar duel. Obojica ćemo dobro da trčimo“, rekao je Medvedev.

Ruski teniser je prošle godine dobio dva duela sa Đokovićem, i to na mastersima u Monte Karlu i Sinsinatiju. Oba meča su završena posle tri seta. Novak je bio bolji na početku 2019. godine na Australijan openu u osmini finala sa 3:1 posle tri sata i 20 minuta igre. U šest odmeravanja snaga samo je jednom neki teniser pobeđivao maksimalnim rezultatom. Bilo je to u polufinalu turnira na travi u engleskom Istbornu u junu 2017. godine. Bilo je 6:4, 6:4 za našeg asa.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE NOVAK ĐOKOVIĆ DA OSVOJI ZAVRŠNI MASTERS U LONDONU JE 2,10.

Medvedev je predao meč Đokoviću u četvrtom setu u Nišu pre tri godine u Dejvis kupu. Novak je vodio sa 2:1 u setovima, ali Rus nije mogao da nastavi meč u Čairu.

"Pošto smo imali teške poene, nisam mogao duboko da dišem. U dvorani nije bilo dovoljno kiseonika i vazduha, pa sam počeo da grčim“, rekao je tada Medvedev, koji je tek počeo da krči put ka teniskom vrhu.

U prvom meču dana (15.00) Švercman i Zverev, koji su poraženi od Đokovića i Medevedeva u prvom kolu, igraju za opstanak u Londonu. Oba tenisera imaju po dve pobede u međusobnim duelima. Ove godine igrali su krajem oktobra u finalu u Kelnu. Nemac je bio ubedljiv, slavio je sa 2:0 (6:2, 6:1) za samo sat i 11 minuta igre.

ZAVRŠNI MASTERS U LONDONU – 2. KOLO

Sreda

GRUPA A

15.00: (1,27) Zverev – Švarcman (3,40)

21.00: (1,40) Đoković – Medvedev (2,70)

Utorak

GRUPA B

Nadal – Tim 0:2 (6:7, 6:7)

Cicipas – Rubljov 2:1 (6:1, 4:6, 7:6)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Novak ĐokovićDanil MedvedevZavršni ATP turnirATP masters LondonATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara