Olga Danilović (Reuters)
Olga Danilović (Reuters)

Suze Olge Danilović: Ne bih ništa promenila, nisam se pojavila reda radi već igrala da pobedim

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.06.23. | 23:14

Emotivna konferencija najbolje rangirane srpske teniserke

Šteta. Imala je Olga Danilović igru za osminu finala Rolan Garosa, njome je u prvom setu diktirala stvari protiv Ons Žaber, ali u nastavku meča zafalilo joj je odlučnosti, iskustva, pa i sreće da i drugi put u samo nekoliko dana pomeri ličnu granicu na grend slem turnirima.

Bez obzira što je sedma teniserka sveta zaustavila Olgu, iza najbolje rangirane srpske teniserke je sjajan period obeležen sa deset pobeda i večerašnjim odličnim izadanjem na Suzan Lenglenu.

Izabrane vesti

"Toliko sam ponosna na sebe iako boli malo u ovom momentu. Imala sam sjajne mečeve, borila sam se tako jako, svaki put, pa i danas. Prošli smo kroz teške stvari, ljudi oko mene i ja. Ali sada je osećaj lep. Ne želim da me savladaju emocije", rekla je Olga ali nije mogla da zadrži suze: "Strašno sam ponosna na ljude oko sebe, porodicu koja je sa mnom, na sve koji veruju i koji su verovali u mene i kada nisam bila u dobrom momentu. Sada želim da usisam sva lepa osećanja i samo da treniram, da budem bolja, da radim svoju stvar. Jer volim ovaj je..ni sport. Ovo je lepa uvertira, dokazala sam sebi dokazala da mogu. Uživala sam u meču dana, borila sam se da pobedim, igrala sam svoju igru, bila egal sa njom. Na kraju dana je to nešto za šta radim. Da dođeš na ovakav meč i pokažeš šta možeš i koliko možeš."

Nije odustajala Olga u drugom setu, ni kada joj je protivnica oduzela servis i povela sa 4:2. Borila se, uspela da ga vrati, pa i u trećem periodu igre krenula u misiju povratka od 4:1, ali je na 4:2 pri prednosti 40:15 iskrenula zglob."Videla sam video snimak. Izgleda grozno. Otišla je noga potpuno. Dobro je što nije prvi put, za sada nije oteklo. Otišla sam odmah kod fizio-terapeuta, radili smo sve što treba. Uradiću sve što mogu da se vratim što pre na teren. Najbolje mi je kući kod svojih dotora, oni znaju moje telo. Mislim da će biti okej."

Toliko je Olga bila agresivna i pravila problema protivnici često neuhvatljivim forhendima, a sledstveno tome bilo je i grešaka. Ali Olga nema na čemu sebi da zameri.

"Ništa ne bih promenila. Sebi ništa ne bih zamerila. Imala sam grešaka, ali da nisam grešila možda bih bila previše pasivna. Pogledaću meč i videću šta treba promeniti. Pokušavala sam da isključim osećanja, jer kada te preplave to nije dobro na ovakvim mečevima. Bila sam u zoni. Dug je dan bio. Sebi sam stvorila mir i na terenu sam rekla je da jedino kako mogu da pobedim da igram svoju igru. Ako pustim nju, razvaliće me. Od prvog gema sam bila tu. Najbitnije je što sam uživala, jedino tako možeš da pobediš."

Za kraj, osvrnula se Olga na planove za nastavak sezone. 

"Sad sam odjavila La Bizbal za ponedeljak. Nadam se da nije ništa strašno sa zglobom. Možda ću igrati u Valensiji, pa onda sezonu na travi. Mislim da sam blizu za glavni žreb Vimbldona. Posle ide tvrda podloga. Ma idemo na sve. Može i skijanje i plivanje. Sve može", konferencija je započela suzama, završila se smehom.


tagovi

Olga DanilovićRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara