FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Sve veće šanse za srpsko finale: Kecmanović za 49 minuta do polufinala Stokholma

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 17:26

Korak smo bliži nedeljnom susretu Miše i Lacija

Preslišao je Miomir Kecmanović pre dva dana Holgera Runea, šestog tenisera sveta i prvog nosioca ATP turnira iz serije 250 u Stokholmu. Konačno je Miša ušao u onaj mod koji je nažalost mnogo ređi nego što bi ljubitelji tenisa u Srbiji voleli. Kada izgleda kao teniser minimum TOP 20 potencijala.

Danas je još jedan Skandinavac položio reket pred 53. teniserom sveta. Domaći teniser, Elijas Imer predao je meč zbog povrede posle 49 minuta igre, pri rezultatu 1:0 u setovima za Miomira i 3:2 u drugom. Rival srpskog tenisera u polufinalu biće Rus Pavel Kotov. Oko 20.00 svoj četvrtfinali meč odigraće i Laslo Đere, protiv Čeha Tomaša Mahača.

Izabrane vesti

Kecmanović nije blistao prethodnih meseca, značajno mu je opao renking od proleća, ali sada bi bila velika šteta da ne iskoristi povoljan žreb u Stokholmu. Kotov je pobedio Holanđanina Talona Grikspura, inače trećeg nosioca, pa je sada Francuz Adrijen Manarino jedini preostali na turniru.

Ovo je za Mišu peti plasman u polufinala ATP turnira u 2023. godini, a ima polovičan učinak. Do finala je stigao u Delrej Biču (februar) i Eštorilu (april), dok je u polufinalu zaustavljen u Banja Luci (april) i Gštadu (jul). Jedinu titulu u karijeri 24-godišnjak osvojio je septembra 2020. u austrijskom Kicbilu.

Šanse za potencijalno srpsko finale u Švedskoj sve su veće, pošto će Kecmanović izvesno biti favorti protiv Rusa Kotova,109. na ATP listi, kog je Miša pobedio pre dvadesetak dana u kvalifikacijama za turnir iz serije 500 u Pekingu. Na drugoj strani, Laslo Đere igra protiv 81. tenisera sveta Tomaša Mahača, a onda bi mogao na pobednika francuskog dvoboja Adrijen Manarino - Gael Monfis.


tagovi

ATP StokholmMiomir KecmanovićLaslo ĐereAdrijan Manarino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara