Tejlor Fric (©AFP)
Tejlor Fric (©AFP)

Tejlor Fric: Zbog Novaka, Rafe i Federera si znao da nemaš šanse, sad ima bar 10-15 kandidata za trofej

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 13:43

"Oduvek sam želeo da osvajam turnire, ali sam dugo osećao da je to teško kada pogledaš žreb i vidiš nepobedive", iskreno će Amerikanac

Naviknuti na dominaciju Velike trojke, odnosno Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala proteklih deceniju i kusur, mnogi kvalitetni teniseri ostali su bez realne mogućnosti da budu u kombinaciji za najveće trofeje u sezoni.

Ove godine, Mastersi u Indijan Velsu i Majamiju prolaze bez trojice verovatno najboljih igrača u istoriji svetskog tenisa, što je mnoge dovelo u čudnu poziciju - da sada imaju daleko veće šanse da uzmu neki pehar...

Izabrane vesti

Tejlor Fric je o ovome otvoreno govorio posle nedavnog trijumfa u drugom kolu Majamija.

"O tome govorim već neko vreme. Jako je uzbudljivo, jer smo sada u prilici da zapravo osvojimo neki turnir. Sada je u Majamiju 10-15 kandidata za pehar. Pitanje je samo ko će da odigra bolje do kraja. Za svakog od nas ovo bi mogla da bude sedmica života, što je jako uzbudljivo", priča Fric i dodaje:

"Mnogo toga se promenilo za mene u poslednjih godinu i po dana. Oduvek sam želeo da osvajam turnire, ali sam dugo osećao da je to teško kada pogledaš žreb i vidiš nepobedive. Sada je sjajno znati da odlaziš na turnire sa razmišljanjem da ipak možeš nešto da uradiš. To nije samo moj osećaj, već mnogih tenisera".

Đoković, Federer i Nadal su tokom svih ovih godina učinili da "nestanu" generacije i generacije novih tenisera, odnosno toliko dugo su trajali zajedno da su nekada velike nade nestajale sa mape jer se jednostavno nije moglo protiv trojice najboljih u istoriji… Zbog toga su se mnogi posvetili zbližavanju sa svojim pratiocima na društvenim mrežama.

"Starije generacije su bukvalno samo igrale tenis. Verujem da mnogi nisu ni razmišljali previše o svojoj popularnosti. I ne vidim ništa loše u tome. Nema ništa loše u tome da želiš da igraš tenis i imaš svoj život. No, igrači poput mene, Frensisa Tijafoa ili Tomija Pola dosta radi na rastu van terena, odnosno dajemo našim pratiocima mogućnost da vide šta radimo, kako bismo dostigli određeni nivo popularnosti u SAD".

Fricu u stvaranju sadržaja za društvene mreže najviše pomaže devojka Morgan Ridl. Inače, Fric je u protekloj godini napravio dva veća rezultata u karijeri. Prvo je stigao do četvrtfinala na Vimbldonu gde ga je dobio Rafael Nadal posle drame u pet setova, da bi kasnije učestvovao na Završnom mastersu u Torinu, gde ga je dobio Novak Đoković posle rovovske borbe.

Amerikanac u trećem kolu Majamija igra protiv Denisa Šapovalova, a meč je na programu u nedelju, ne pre 16 časova po srednjoevropskom vremenu.


tagovi

Tejlor FricATP masters Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara