(©Reuters)
(©Reuters)

Tim i Karacev odleteli sa Novakovog puta

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 03:37

Austrijanac u očajnoj formi

Pre tri godine Dominik Tim je do krajnjih granica doveo Novaka Đokovića u finalu Australijan opena, ali nije uspeo da mu izbije pehar iz ruku.

Ove godine Tim ne da neće stići do finala, nego je glatko ispao u prvom kolu grend slema u Melburnu. Austrijanac je skoro dve godine u katastrofalnoj formi, što se videlo i na startu Australijan opena, gde ga je glatko izbacio šesti nosilac Andrej Rubljov – 6:3, 6:4, 6:2.

Izabrane vesti

Od svih mečeva drugog dana takmičenja, ovaj koji je trebalo da bude derbi, prvi je završen. Trajao je samo dva sata i devet minuta. Za tri seta Tim nije uspeo da napravi nijedan brejk, dok je Rubljovu u prva dva dela meča bilo dovoljno da po jednom oduzme servis rivalu, dok je u poslednjem setu to učinio dva puta.

Rubljov će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela PurseliRusuvori.

Kada je Đoković posle trijumfa nad Timom 2020. došao godinu dana kasnije da brani trofej u Melburnu, u polufinalu se sastao sa senzacijom turnira Aslanom Karacevim. E, ovog puta ni njega neće videti sa druge strane mreže.

Karacev je glatko poražen od Grigora Dimitrova, koji se danas, izgleda, probudio u pravom raspoloženju – 7:6, 7:5, 6:2.

Rus se dobro držao u prva dva seta, mada ni u jednom trenutku nije imao prednost u rukama. Na kraju kada je Bugarin poveo sa 2:0 u setovima, Karacev se maltene predao i samo čekao da se meč privede kraju.

Dimitrovu će rival u narednoj rundi biti pobednik meča BergsĐere. Bugarin bi mogao sa Đokovićem da igra već u trećoj rundi.


tagovi

Dominik TimAndrej RubljovGrigor DimitrovAslan KaracevAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara