Mats Vilander
Mats Vilander

Vilander pričao o glavnim pretnjama za Novaka u Melburnu

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 05:53

Šveđanin naveo listu imena

Australijan open je počeo, sve oči su ponovo uprte u Novaka Đokovića, a nekadašnji teniser Mats Vilander je pričao o favoritima koji su u ovom momentu najveća pretnja Srbinu u Melburnu.

U intervjuu za Ubi Tenis, Šveđanin je rekao da je Siner pokazao najviše u prethodnom periodu i daje dokazao da može da se nadmeće sa Đokovićem. Ostaje da se vidi šta će uraditi.

Izabrane vesti

"Mislim da je među četiri najveća favorita da osvoji Australijan open. Prvi je Novak Đoković, to je sto odsto sigurno. Broj dva su po meni Karlos Alkaras i Janik, a broj tri Zverev, Cicipas, Medvedev, Holger Rune. To je mnogo igrača, ali on pripada toj drugoj grupi sa Alkarasom. Novak Đoković je jasan favorit, to je jasno", poručio je Vilander, a preneo B92.

On dodaje da je igrati u Melburnu drugačije u odnosu na druge turnire.

"Australija i Melburn imaju najkomplikovanije uslove od svih slemova. Morate da imate i malo sreće, a nažalost po Janika on se ne zove Novak Đoković. Sigurno je da će Novak igrati bar pet od sedam mečeva uveče kada je hladnije, kada nema sunca i to je velika prednost za Novaka. To nije nefer jer on zaslužuje tu prednost. On je dokazao da ljudi žele da ga gledaju, tako da će Novak najviše igrati uveče. Rodžer Federer je imao istu situaciju. I Rafael Nadal često, a Janik je još na početku karijere, tako da će igrati više po danu", dodao je Mats.

Neće mu biti nimalo jednostavno.

"Jedan dan će igrati od 13 časova kada je 40 stepeni. Sledeći put od 19 sati kada zna da bude i 15 stepeni. Ako bude 50 stepeni, moraće da podignu krov pa će biti kao da igra u dvorani. Morate da naviknete na sve te uslove i tu je ono gde sam video napredak kod Janika, prilagodio je servis, igra drop šotove forhendom, mnogo bolji je na volejima, pokušao je da bude i dobar igrač dubla, tako da je napravio dosta sitnih prilagođavanja, a ovo u Australiji biće novo. Mislim da je samo pitanje vremena kada će i to dodati", zaključio je Vilander.tagovi

Novak ĐokovićMats VilanderAustralian Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara