© AFP
© AFP

Zamerka Federeru i Nadalu: Oni su bruka! Novak nas je podržao

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.05.20. | 20:15

Svedočenje Vaseka Pospišila

Unija teniskih profesionalaca je napravljena, ali nisu svi istovremeno dugli ruke za tu ideju. Štaviše, dvojica od trojice najboljih trenisera današnjice, Rodžer Federer i Rafael Nadal odbili su predlog Vaseka Pospišila da se formira organizacija čiji cilj bi bio povećanje nagrednog fonda na turnirima široma planete.

Jedini koji je snažno stao uz Kanađanina, a da je iz samog vrha belog sporta, jeste – Novak Đoković. Zato ga trenutno 93. igrač sveta pominje u pozitivnom kontekstu, dok Švajcarca i Španca optužuje da su pokušali da sabotiraju realizaciju cele ideje.

Izabrane vesti

Što im na kraju nije uspelo, jer je Unija formirama, a na njenom čelu je upravo Đoković.

„U jednom trenutku, od 100 trenisera iz prvih 100 njih 80 je potpisalo predlog, jedan od njih bio he Novak. Među njima je bilo i 12 tenisera iz TOP 20, međutim, kada smo se obratili Rodžeru Federeru i Rafi Nadalu, promenili su odluku. Želeli su da pričaju nasamo sa čelnicima Grend slem turnira, što je bilo protiv čitave ideje. Iskreno, to je bruka", rekao je Vasek Pospišil.

Prema njegovim rečima, Rodžer Federer je sve ranije predloge podržao, ali oko ovoga se klebao.

Moj razgovor sa Rodžerom je bio sjajan, Federer je super lik i volim ga, jer nas je potpunosti podržavao. Bio je saglasan sa mnogim problemima, ali nije želeo da stane iza ovog projekta. To nas je usporilo, međutim, na kraju, većina je, ipak, jača nego njih nekoliko njih“.

Vredi istaći da su se i Rodžer i Nadal na kraju, ipak priključili Uniji tenisera. Doduše, tek posle početnog oklevanja.

Bila nam je potrebna unija ili asocijacija. Uniju igrača u sportu kao što je tenis nije lako održati. Tenis je međunarodni sport i imate toliko zakona u različitim zemljama, koji se kose sami sa sobom. Kada sam bio povređen prošle godine, pokušavao sam da probijem sistem. Mnogo smo toga uradili i sada smo ujedinjeni. Definitivno postoji svetlost na kraju tunela“, dodao je Pospišil.

(FOTO: AFP)


tagovi

Novak Đokovićvasek pospišilRodžer FedererRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara