Đoković (© Reuters)
Đoković (© Reuters)

Žreb za Australijan open: Novaku otvoren put do finala, izbegao Medvedeva! Rafa gazi po minskom polju

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 07:31

Đere i Kecmanović idu na kvalifikante, a Krajinović na Runea

Prošle godine nezapamćeno maltretiranje, a ove mig Fortune. Boginja sreće je pogledala Novaka Đokovića prilikom žreba za Australijan open, na osnovu projektovanih parova stiče se utisak da je srpski as u daleko povoljnijem položaju u odnosu na Rafaela Nadala koji brani titulu u Melburnu.

Đoković, vlasnik devet pehara sa prvog grend slema sezone, turnir počinje sa Robertom Karbaljesom Baenom, u pitanju je 29-godišnji Španac, trenutno 75. igrač sveta. Taj meč bi samo trebalo da služi za zagrevanje, baš kao i onaj iz drugog kola u kome će se naspram 35-godišnjeg Beograđanina naći pobednik duela Ugo Deljien (Bolivija) – kvalifikant.

Izabrane vesti

Prvi ozbiljniji rival Novaku mogao bi da bude Grigor Dimitrov. Mada, izgleda da je Bugarin prešao vrhunac karijere, trenutno je 28. na ATP listi i najpre mora da pobedi Aslana Karaceva. U istom delu kostura nalazi se još jedan srpski predstavnik, Laslo Đere, koji će na početku odmeriti snage sa jednim kvalifikantom.

Povoljno je što je Novak Đoković u projektovanom četvrtfinalu izbegao okršaj sa lanjskim finalistom Danilom Medevedvim, nema ni Amerikanca Tejlora Frica, niti Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima. U tom delu takmičenja moguć je okršaj sa Andrejom Rubljovim.

Ako sve bude teklo po planu, Nole će u polufinalu na Kaspera Ruda, što znači da je duel sa Rafaelom Nadalom moguć tek u borbi za trofej.

I to pod uslovom da Španac savlada sve prepreke. A nisu nimalo jednostavne. Već prva je potencijalna mina, s obzirom da mora da igra sa Džekom Drejperom, 21-godišnjim Britancem koji se pozicionirao prošle godine kao jedan do predstavnika mladog talasa i s obzirom da je levoruk može da iznenadi.

Rafu kasnije čekaju Brendon Nakašima (SAD), Jošihito Nišioka (Japan), Franses Tijafo (SAD), Danil Medvedev (Rusija), Stefanos Cicipas (Grčka), a u finalu Novak. Jasno je na prvi pogled da je zahtevan posao pred Nadalom.

Miomir Kecmanović će ne početku na kvalifikanta, a Filip Krajinović na Holgera Runea iz Danske.

Australijan open počinje u ponedeljak.


tagovi

Australijan Open 2023Novak ĐokovićRafael NadalTenisATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara