""
""

Dortmund se kocka s Ligom šampiona, Jojić progledao kroz prste Milionerima

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.04.17. | 17:24

Verder nastavio da melje, Lajpcig neprijatno iznenadio svoje navijače...

Dortmund komplikuje sebi život! Ekipa Tomasa Tuhela odigrala je 0:0 kod kuće protiv Kelna i došla u situaciju da tri kola pre kraja Bundeslige izgubi treću poziciju i direktan plasman u Ligu šampiona

Izabrane vesti

Keln je u ozbiljnom padu forme - na poslednjih 12 utakmica samo dve pobede - ali na Vestfalenu tako nešto iz igre momaka Petera Štegera baš i nije moglo da se zaključi. U prvih 45 minuta Jarčevi su imali dve stopostotne šanse za vođstvo. U 29. minutu Miloš Jojić je izbio sam pred Burkija i tukao za malo pored stative, a onda samo minut kasnije Bitenkur je promešao kompletnu odbranu Milionera, ušao u šesnaesterac i takođe loše završio solo akciju. 

U Dortmundu će imati pravo da budu ljuti na sudiju jer je poništio čist gol Rojsa zbog nepostojećeg ofsajda, ali slaba je to uteha, s obzirom da Hofenhajm sada ima šansu da pretekne Borusiju ukoliko sutra savlada Ajntraht. 

Neven Subotić pružio je jako dobru partiju i možda kupio kartu za povratak u staro jato

A Borusija iz Menhengladbaha posle dva neprijatna poraza i osam primljenih golova konačno je uspela da sačuva svoju mrežu i ne samo to - slavila je na gostovanju u Majncu sa 2:1, čime je sačuvala šanse da se nađe u Ligi Evrope naredne godine. Hekingov tim ispao je u polufinalu DFB kupa i sada samo kroz prvenstvo može da nastavi trend redovnih izlazaka na internacionalnu scenu uspostavljen pre nekoliko godina. 

Koltovi su do tri boda u Majncu došli zahvaljujući pogocima kapitena Larsa Štindla - dao ga na četvrtom meču u nizu u Bundesligi, odnosno Nika Šulca. Bivšem beku Herte to je prvi gol u dresu Menša otkako je stigao 2015. godine.

Prvo pa muško, reklo bi se. Vrlo lep pogodak 24-godišnjeg Nemca...

Iznenađenje popodneva dogodilo se u Lajpcigu. Red Bulov klub trebalo je da pobedom nad Ingolštatom overi plasman u Ligu šampiona, a odigrao je samo 0:0. Teško da će Bikovi u poslednjih 270 minuta ispustiti drugo mesto, no danas su razočarali svoje navijače i ujedno produžili nadu Ingolštata da može do opstanka...

Hit ovog proleća definitivno je Verder. Sjajna ekipa mladog trenera Aleksandera Nurija upisala je i devetu pobedu na poslednjih 11 utakmica, a nova žrtva bila je oslabljena Herta (2:0). Sve je na Vezeru bilo gotovo za samo 15 minuta, a za čitav posao pobrinuo se Maks Kruze

Probuđeni golgeter Zelenih prvo je asistirao Finu Bartelsu za vođstvo u devetom minutu, a potom u 15. posle katastrofalne greške golmana gostiju Jarštejna 14. golom u sezoni doneo vredan trijumf Verderu kojim ga je doveo na šesto mesto i kvalifikacije za Ligu Evrope. S obzirom na ostale rezultate, tri kola pre kraja Verder ima lepu priliku da se tamo zadrži i posle ravno šest godina ponovo zaigra na međunarodnoj sceni, što je zadnji put učinio u sezoni 2010/11. u Ligi šampiona.

Mladi srpski reprezentativac Miloš Veljković odigrao je čitav meč za domaćine, sasvim dobro pošto je ispunio cilj, nije primio gol. 

Dok je Evropa realnost za Verder, ostaće po svoj prilici pusti san za Frajburg. I ne zaslužuje ekipa Kristijana Štrajha da se nađe među najboljim ekipama na kontinentu, pošto se osramotila u Darmštatu gde je demolirana sa 3:0. Najlošija ekipa u Bundesligi ni ovog vikenda nije htela da ode u Cvajtu, a uspela je da veže treću uzastopnu pobedu, koja će goste za koje je ceo meč odigrao Aleksandar Ignjovski skupo koštati.

Teško da će Darmštad preživeti sledeći vikend, ali svaka mu čast na ovome što je uradio u protekla tri kola, zaslužuju puleni Torstena Fringsa sve čestitke.

BUNDESLIGA - 31. KOLO

Petak:
Leverkuzen - Šalke 1:4 (0:3)
/Kisling 70 - Burgštaler 6, 50, Hevedes 10, Šef 18/

Subota:
Dortmund - Keln 0:0

Majnc - Menhengladbah 1:2 (0:1)
/Muto 89 - Štindl 32, Šulc 46/

Verder - Herta 2:0 (2:0)
/Bartels 9, Kruze 16/

Darmštat - Frajburg 3:0 (2:0)
/Plate 22, Gondorf 45+1, Šiplok 65/

RB Lajpcig - Ingolštat 0:0

18.30: Volfzburg - Bajern

Nedelja:
15.30: Augzburg - Hamburger
17.30: Hofenhajm - Ajntraht 

TABELA:


tagovi

Borusija MenhengladbahBundesligaDarmštatEvropaFrajburgHertaNemackaVerder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara