Bajern ide jako u poslednjih 36 sati - krenuo napad na Paljinju!

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 17:28

Fulam se našao u nebranom grožđu, zamene nema ni na vidiku, ali zato je tu ogroman pregovarački potencijal

Razna su se imena pominjala kao želje Bajerna ovog leta za poziciju zadnjeg veznog, iliti klasične 'šestice', a sve po nalogu Tomasa Tuhela, koji navodno Jozuu Kimiha vidi nešto ofanzivnije. Počelo je sa Deklanom Rajsom i Sofijanom Amrabatom, nuđen je Erik Dajer, jedno kratko vreme bilo je reči kako bi Konor Galaher mogao da zadovolji apetite iskusnog stručnjaka, ili čak Skot Mektomini, međutim ovog popodneva isplivala je zapravo prava Bajernova meta.

U pitanju je Portugalac Žoao Paljinja (28), jedan od najboljih defanzivaca Premijer lige i verovatno najvažniji igrač Fulama. I ne samo da ga je Bajern detektovao kao pravo rešenje, već je pao i dogovor sa igračem, tvrdi dobro obavešteni Florijan Pletenberg!

Izabrane vesti

Iskusni univerzalac koji bi nemačkom šampionu mogao da donose ono što je nekad donosio Havi Martinez, prepoznao je poziv iz Minhena kao životnu šansu i već saopštio ljudima sa Krejven kotidža da želi da ide.

Prema jednoj informaciji, on je danas redovno trenirao sa ekipom; prema drugoj, onoj iz Nemačke, nije se pojavio na treningu i pokušava da 'izboksuje' transfer u smiraj prelaznog roka.

Trener Fulama Marko Silva samo je kratko prokomentarisao:

"Žoao Paljinja? Svašta može da se desi u narednih 36 sati".

Englezi, razumljivo, nisu očekivali ovaj napad iz Minhena i nemaju spremnu zamenu. Paljinju jeste jedno vreme merkao Vest Hem, međutim brzo se ohladio kada su mu iz Fulama poručili da Portugalac vredi koliko i Deklan Rajs. Na taj način su kupili mir, međutim tada im je bilo dosta lakše, jer sam igrač nije bio toliko zagrejan za transfer. Sada je situacija mnogo drukčija.

Paljinja hoće da ide i predstoje nam sati velike neizvesnosti.

Pletenberg još navodi da Bajern planira prvi napad s cifrom do 60.000.000 evra. Pretpostavka je da to neće biti dovoljno za Fulamovo 'da'. Ali ako se igrač zainati, ili eventualno krene sa štrajkom, što je u poslednjem vreme izuzetno popularno među fudbalerima koji žele da izdejstvuju transfer - sve je moguće.

Fulamov jak adut je to što Paljinja ima čvrst ugovor do 2027. godine i sa te strane ne mora da brine da bi mogao da ga izgubi besplatno ukoliko ga sada ne proda.


tagovi

Žoao PaljinjaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara