Danas su žrebovi za četvrtfinala: Svi priželjlkuju Benfiku, Viljareal, Rendžerse, Bragu, PAOK, Slaviju…

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.03.22. | 09:38

Biće derbija u Ligi šampiona

Završene su osmine finala u evrokupovima, a već danas ćemo saznati četvrtfinalne parove. Žreb za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencije će biti održan u popodnevnim časovima u Nionu.

U podne se žrebaju parovi četvrtfinala elitnog takmičenja, sat kasnije u Ligi Evrope, a od 14.00 časova u Ligi konferencija. Odmah će se žrebati i projektovani parovi polufinala tako da će se znati na koga idu pobednici četvrtfinala.

Izabrane vesti

Nema sumnje da će kuglice za Ligu šampiona da izazovu najviše pažnje. Kako god da se izvuku, neminovno je da ćemo videti makar dva velika derbija. Nema povlašćenih, može svako sa svakim, a od osam klubova u šeširu, makar šest su kandidati za titulu.

Bajern, Mančester Siti, Čelsi, Liverpul, Real Madrid i Atletiko Madrid imaju najviše ambicije i nadaju se da mogu do samog kraja. Benfika je tu potpuni autsajder, a Viljareal eventualna nagazna mina kao što je to bio za Juventus. Ako žreb spoji Benfiku i Viljareal, onda ćemo imati čak tri derbija u četvrtfinalu između kandidata za titulu. Ako ih razdvoji, videćemo makar dva.

U Ligi Evrope je Barselona prvi favorit kao jedini preostali španski predstavnik posle eliminacije seviljskih klubova. Vest Hem je izbacivanjem Sevilje takođe pokazao da može do samog kraja i mnogi ga neće želeti za protivnika. Velike ambicije imaju i nemački predstavnici Lajpcig i Ajntraht, odnosno italijanska Atalanta. Sledi grupa poželjnijih rivala u kojoj su Lion, odnosno Braga i Glazgov Rendžersi kao najpoželjniji rivali.

U Ligi konferencija je prvi favorit Lester. Šampionske ambicije ima i Roma koja ipak ne igra tako ubedljivo ali je od početka jedan od favorita takmičenja. Marselj se takođe nada da može da dogura daleko, kao i PSV. Slabiji deo u žrebu predstavljaju Slavija, Fajenord i PAOK, a možda i najveće evropsko iznenađenje ove sezone je norveški Bode Glimt koji igra fenomenalno i kao od šale ruši favorite. Ovde je zanimljivo i koliko će do kraja da doguraju Slavija i PAOK jer Češka i Grčka vode žestoku trku za 15. mesto na UEFA rang listi nacionalnih koeficijenata koje od sezone 2023/24 donosi dva predstavnika za Ligu šampiona. Grci trenutno imaju 28.200 bodova, a Česi 27.600. To može da se preokrene ako Slavija dalje dogura od solunskih crno-belih...


tagovi

Žreb za Ligu Evropežreb za ligu šampionaGlazgov RendžersPAOKBode GlimtSlavija Prag

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid
Man. Siti
PSŽ
Bajern
Liverpul
Čelsi
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara