Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Dva bolna ispadanja, treća bi mogla da bude sreća: Sve je lakše kad imaš Embapea u timu

Vreme čitanja: 4min | sre. 14.02.24. | 10:40

Liga šampiona: Pari Sen Žermen sa Lionelom Mesije ispadao dva puta u nizu u osmini finala. Na Parku prinčeva večeras (21.00) stiže Sosijedad koji nije dao gol četiri meča u Španiji. Jedan od najboljih igrača današnjice zdrav, daje u proseku gol po meču

Šampion Evrope Mančester Siti i Real na pragu su četvrtfinala Lige šampiona posle pobeda u prvim mečevima osmine finala u gostima protiv Kopenhagena i RB Lajpciga, a danas će u epicentru da budu rimski Olimpiko gde na noge Laciju dolazi ranjeni Bajern i Pariz, gde će Pari Sen Žermen dočekati Sosijedad. Oba meča današnjeg programa igraju se od 21 čas.

Parižani su prethodnih godina, posle poraza u finalu Lige šampiona 2020. godine u Lisabonu od Bajerna i godinu kasnije kada su stali u polufinalu, prethodne dve sezone eliminasani već u prvoj nokaut fazi evro-elite. Nisu imali ni sreću u žrebu, ispadali su od velikana, Reala i Bajerna, a sada su ih loptice u bubnju pogledale – sledi dvomeč sa Sosijedadom. Baski su u grupnoj fazi bili bolji od Intera, pa imaju prednost da revanš igraju u San Sebastijanu za dve nedelje. Četa Luisa Enrikea se provukla među 16 najboljih. U "grupi smrti" spasla ih je pobeda Milana nad Njukaslom, pa su završili na drugom mestu, iza Borusije Dortmund.

Izabrane vesti

Sveci igraju odlično pod komandom španskog stručjaka koji je protekog leta nasledio Kristofa Galtiijea. Nema više “galaktikosa” Lionela Mesija, Nejmara, Marka Veratija i Serhija Ramosa, ali je ekipa kompaktnija. Konkurencija u Francuskoj nije jaka, pa je titula u Ligi 1 na pragu, a ostvareno je i učešće u četvrtinalu Kupa. Glavni cilj ove sezone je napad na "ušati trofej" .

21.00: (1,75) Pari Sen Žermen (3,70) Sosijedad (5,50)

Poslednji put PSŽ je poražen davnog 7. novembra, odnosno više od tri meseca. Taj neuspeh je bio na San Siru protiv Milana u grupnoj fazi Lige šampiona. Posle toga 16 pobeda, od toga tri vezane. Za vikend je savladan Lil sa 3:1. Na tom meču Enrike je odmarao Kilijana Empapea, koji je imao lakšu povredu, ali će jedan od najboljih fudbalera današnjice večeras biti u stroju protiv Sosijedada na Parku prinčeva.

Mislim da kada tim ima igrača kalibra Kilijana Embapea, jedino što morate da shvatite jeste da treba što više da igra. To je bolje za sve. Svi imamo koristi, to je naš cilj, u to nema sumnje. Mogao je da igra pre četiri dana protiv Lila u prvenstvu da je bilo finale, ali pošto to nije bio slučaj, mislim da rizik nije bio vredan. Dakle, on je dostupan i trenira kao i ostali igrači”, rekao je Enrike, nekadašnji trener Rome, Selte, Barselone i bivši selektor Španije.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE PARI SEN ŽERMEN DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA JE 13,0.

Na provokativno pitanje da li bi u sredu uveče mogla da bude poslednja Embapeova utakmicu kod kuće u Ligi šampiona u dresu Pari Sen Žermena, Enrike se nije dao isprovocirati.

Ne. Ne osećam da će biti tako”.

Njemu ugovor ističe u junu, i dalje traje sapunica oko prelaska u Rela Madrid. Blista ove sezone u Ligi 1. Daje u proseku više od gola po meču. Na 19 utakmca 20 pogodaka. Partneri u špicu mogli bi da mu budu Barkola i Dembele. Van stroja su samo Slovak Škrinjar i Kimpembe.

KILIJAN EMBAPE DAJE GOL SOSIJEDADU - KVOTA U MOZZARTU JE 2,00.

Soijedad je bez poraza u prvoj sezonu u Ligi šampiona u poslednjih 10 godina. Forma plavo-belih nije zadovojavajuća na Pirinejima. Bez pobede je četiri meča u Španiji. Za vikend je poražen od Osasune na svom terenu (0:1). Sosijedad nije dao gol na četiri vezana meča. Ne ide Umara Sadika, nekadašnjeg fudbalera Partizana, koji će početimeč s klupe. Andre Silva i Kubo bi terebalo da budu najistureniji u špicu.

Ne blista ni kapiten Mikel Ojarzabal, najbolji igrač tima poslednjih sezona. On će kao Sadik, šansu da čeka s klupe za rezerve. Trener Imanol i dalje ima kadrovske probleme. Van stroja su Karlos Fernandez, Kiran Tirni, Munjoz, Beker i Odriozola.

Pari Sen Žermen je ove sezone u svim takmičenjima poražen samo jednom na svom stadionu, i to od Nice sredinom septembra (2:3).

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Kopenhagen - Mančester Siti 1:3 (1:2)

/Matsen 34 - De Brujne 10, Silva 45+1, Foden 90+2/

RB Lajpcig - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Dijaz 49/

Sreda

21.00: (1,75) Pari Sen Žermen (3,70) Sosijedad (5,50)

21.00: (5,60) Lacio (3,70) Bajern (1,65)

Utorak, 20. februar

21.00: (2,20) PSV (3,45) Borusija Dortmund (3,25)

21.00: (1,95) Inter (3,40) Atletiko Madrid (4,10)

Sreda, 21. februar

21.00: (2,65) Napoli (3,25) Barselona (2,75)

21.00: (4,40) Porto (3,50) Arsenal (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Pari Sen ŽermenLiga šampionaSosijedadReal Sosijedad

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara