Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Finale pre finala u Holandiji

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.01.24. | 15:18

Fajenord na De Kujpu dočekuje PSV u borbi za plasman u četvrtfinale Kupa

Finale pre finala. Žreb KNVB Bekera nije bio blagonaklon za Fajenord i PSV, pa će dva trenutno najbolja holandska tima da se sukobe u osmini finala Kupa. Tim iz Roterdama je u poslednjem kolu najmasovnijeg nacionalnog takmičenja nadmašio Utreht, dok su Filiposvci prevazišli izazov u vidu Tventea.

Fajenord je obezbedio siguran prolaz u osminu finala KNVB Bekera pobedom nad Utrehtom rezultatom 2:1 kada su se timovi suočili u Roterdamu 20. decembra. Puleni trenera Arnea Slota rano su došli do prednosti od dva gola zahvaljujući udarcima Kalvina Stengsa i Igora Paišaa posle čega je Tejlor But prepolovio zaostatak. Od tada, četa sa De Kujpa je osvojila četiri boda u dva naredna prvenstvena duela i trenutno je druga na tabeli Eredivizije.

Izabrane vesti

Pre starta sezone, kao aktuelni šampioni, domaćini su bili jedan od favorita za domaće lovorike. Ipak, Roterdamersi imaju već 10 bodova zaostatka za PSV-om.

20.00: (2,35) Fajenord (3,50) PSV (2,90)

Fajenord je doživeo tri poraza kod kuće i primili 14 golova na svom stadionu, dok je u četiri navrata sačuvao svoju mrežu mirnom. Tri poraza su doživljena od dva vrhunska tima, a jedan je PSV. Tim iz Ajndhovena je slavio sa 1:0 i 2:1, a poslednji put Roterdamerse je porazio Atletiko Madrid u Ligi šampiona sa 3:1.

Sa 63 pogotka u 26 utakmica u svim takmičenjima, napad Fajenorda teško može da se zaustavi. Pored toga, ekipa Arnea Slota samo tri puta nije uspela da postigne gol ove sezone. Kalvin Stengs i Santjago Himenez su ključni igrači, pošto je dvojac ove sezone već doneo 44 gola na svim frontovima. Pored napada, odbrana domaćih takođe odlično radi svoj posao. Sa samo 29 primljenih pogodaka u 26 takmičarskih utakmica, domaćini dozvoljavaju u proseku samo 1,12 golova po utakmici.

S druge strane, PSV je branilac pehara Kupa Holandije i stoga je jedan od velikih favorita za pobedu ove sezone. Za tim Petera Boša, put u Kupu je počeo duelom protiv Tventea i samim tim tek u drugom kolu. Gosti su pobedili Tukerse sa 3:1 i nisu dali ni najmanju šansu trenutno trećeplasiranoj ekipi Eredivizije.

Gosti trenutno vode u prvenstvu Holandije sa 52 boda iz 18 utakmica i imaju samo dva poena manje maksimale. Prednost u odnosu na drugoplasirani tim iz Roterdama je već 10 poena, pa bi čudo trebalo da se dogodi da Filiposvci izgube već viđenu titulu.

Prošlog vikenda, međutim, došlo je do prvog gubitka poena u ligi u remiju 1:1 protiv Utrehta i tako malog nazadovanja. Sada tim Petera Boša mora da dokaže da neće dozvoliti pad. PSV je ove sezone već odigrao 15 utakmica u gostima i postigao 41 gol, odnosno samo protiv Arsenala nije uspeo da zatrese mrežu. Sa 86 pogodaka u 30 takmičarskih utakmica napad PSV-a ima jedan od najboljih navalnih učinaka u Evropi. Naročito se pozitivno ističu Luk de Jong, Virman i Bakajoko.

KUP HOLANDIJE - OSMINA FINALA

Sreda

20.00: (2,35) Fajenord (3,50) PSV (2,90)

Četvrtak

20.00: (4,90) USV Herkules (4,40) Kambur (1,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup HolandijeFajenordPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara