Andrej Kramarić (©AFP)
Andrej Kramarić (©AFP)

Hof drhtao protiv četvrtoligaša zbog golmana "hobotnice", Frajburg umalo zaledio gol sa pola terena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.07.22. | 18:57

Menš brojao do devet, Arminija do sedam

Posle šokantne eliminacije Bajera od tek promovisanog trećeligaša na terenima širom zemlje nestrpljivo se čekala nova senzacija i umalo su se dogodile dve. Na kraju su se Frajburg i pogotovo Hofenhajm provukli i prošli dalje, iako su bili na ivici provalije gotovo sve do kraja drugog produžetka.

Hofenhajm je izbegao giljotinu u duelu sa četvrtoligašem Redinghauzenom sa kojim je odigrao 2:0, ali je pobednik rešen tek posle 120 minuta fudbala. Frajburg je imao još i teži posao na gostovanju Kajzerslauternu, no uspeo je da izbegne scenario po kojem bi penal rulet odlučivao ko ide u drugo kolo nemačkog kupa pobedom rezultatom 2:1.

Izabrane vesti

Fudbaleri Redinghauzena su se vratili u domaći kup posle tri godine čekanja i očigledno su želeli da ostave što bolji utisak. Iznenađujuće je što su uopšte uspeli toliko da namuče favorizovanu Hofu, pošto su rivala naterali da izvuče maksimum kako bi obezbedio prolaz dalje. Ogromne zasluge idu na račun 20-godišnjeg rezervnog golmana Tijaga Estevaa koji je poput “hobotnice“ izvukao tri ogromne intervencije i umalo odveo utakmicu do penala.

Estevao je u igru ušao u 57. minutu umesto prvog čuvara Tigesa zbog povrede i umalo navukao herojski plašt. Mladi golman posebno je zablistao u direktnim duelima sa Munasom Daburom kome je “skinuo“ dve lopte. Pogotovo se izdvaja intervencija iz 72. minuta kada je Daburu odbranio šansu koju je bilo teže promašiti nego pogoditi metu, da bi nepunih deset minuta kasnije još jednom odbranom naterao gostima hladan znoj niz kičmu. Poslednju veliku intervenciju Estevao je imao pred samu nadoknadu vremena i produžetke, kada je Kristofu Baumgartneru takođe spustio roletnu i odveo meč u dodatnih pola časa.

U nastavku susreta osetilo se da je domaćina sustigao umor i da su noge postale teške, odnosno tada je ozbiljno počela da se oseća razlika u kvalitetu i klasi. I tako Redinghauzen je uspeo da izdrži sve do 115. minuta kada je Ozan Kabak glavom pogodio nebranjeni deo mreže, da bi Griša Premel nekoliko trenutaka kasnije definitivno obezbedio trijumf Hofi. No, malo je falilo da se domaćin izdigne posle Kabakovog pogotka, pošto je štoper Julijan Volf uzvratio istom merom, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda.

Mogla je ovo da bude velika utakmica za srpskog napadača Damjana Marčetu jer je u prvom poluvremenu propustio relativno dobru priliku da matira Baumana, da bi kasnije povredio butinu posle jednog vazdušnog duela i bio zamenjen...

Frajburg slavi gol Ritsua Doana iz slobodnog udarca koji je rešio dramu sa Kajzerslauternom u 111. minutu. Još u najavi utamice trener Frajburga Kristijan Strajk govorio je o tome da očekuje tešku utakmicu sa protivnikom koji će verovatno svoje šanse da traži iz kontri. Upravo tako je i bilo, pošto se domaćin od prvog minuta povukao na svoju polovinu i čekao greške Frajburga iz kojih bi kasnije napadao.

Domaćin je do vođstva stigao na potpuno spektakularan način. Marlon Riter ispunio je san mnogih fudbalera i upisao se u listu strelaca sa polovine terena! Video je da je golman Fleken daleko od gol linije, pokušao je i taman toliko podigao loptu da ovaj nije mogao bolje da reaguje. Uspeo je prstima da zakači loptu, ali ne i da je skrene sad puta do gola...

Frajburg je bio na konopcima sve do 82. minuta, kada je Roland Salaj pogodio iz blizine posle asistencije Nilsa Petersena čime je obezbedio produžetak, da bi zatim Doan majstorski overio prolaz u drugo kolo.

Borusija Menhengladbah rasturila je niželigaša Oberahern sa čak 9:1, a već na poluvremenu bilo je 6:0. Do 36. minuta Markus Tiram već je imao het-trik, da bi do odlaska na odmor Jonas Hofman sa dva i Rami Bensebaini doneli nedostižno vođstvo. Do kraja se u listu strelaca upisao i Lars Štindl koji je u prvom delu podelio tri asistencije, koliko i Alasan Plea na kraju prvog i početku drugog poluvremena. Džo Skali i Florijan Nojhaus produžili su golgeterski niz kod gostiju dok je Niko Huber dao malu radost domaćinu za utešni gol u 61. minutu.

Arminija Bilefeld je golovima Sere u 9. i 70, Klosa u 24. i 50, te Okugave u 56, Lazmea u 86. i Haka u 91. minutu ubedljivo dobio Engers, dok je Kap postigao gol za konačnih 7:1.


tagovi

HofenhajmKajzerslauternBorusija MenhengladbahFrajburgOzan Kabak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara