Viktor Đekereš (©AFP)
Viktor Đekereš (©AFP)

Ko sme na crtu Đekerešu i Sportingu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 13:43

Famalikao autsajder u zaostalom duelu 20. kola Primeire protiv lidera takmičenja

Sporting ima prilično dobru sezonu i posle prošlogodišnjeg neuspeha u vidu četvrtog mesta u Portugaliji, sada može da osvoji čak i duplu krunu. Domaćini su u vrhu portugalske Primeire sa 74 boda i četiri su korak od gradskog rivala Benfike, a imaju i utakmicu manje od Orlova. Zaostali susret 20. kola Lavovi igraju večeras protiv samouverenog Famalikaa na strani (21.15).

Početkom aprila lisabonski giganti su se plasirali u finale Kupa Portugalije eliminisavši Benfiku, a u prvenstvu su takođe na putu da ponovo osvoje šampionat posle trogodišnje pauze. Izabranici trenera Rubena Amorima su trenutno šest puta uzastopno pobedili u šampionatu, a možda i najvažniji uspeh zabeležili su u pretposlednjem kolu protiv najvećeg rivala Benfike, savladavši je sa 2:1.

Izabrane vesti

Naleteli zeleno-beli su potom na Žil Visente prošlog vikenda i pobedili ga sa 4:0 bez previše problema.

"Imamo još dug put i moramo da budemo psihički otporni. Svaka utakmica će sada biti veoma važna. Imamo titulu u našim rukama, ali je daleko od osvajanja. Famalikao će sigurno pokušati da nas iznenadi", oprezno je rekao 39-godišnji Ruben Amorim, koji se visoko kotira u trci za naslednika Jirgena Klopa na kormilu Liverpula.

21.15: (10,0) Famalikao (5,50) Sporting (1,30)

Glavna uzdanica Lavova je Viktor Đekereš, koji je vodeći na listi strelaca Primeire sa 22 pogotka u 27 ligaških mečeva. Šveđanin mađarskog porekla skrenuo je pažnju velikih klubova i gledaće da doda još pogodaka kako bi ostao najefikasniji u Portugaliji, pošto mu Simon Banza iz Brage diše za vratom sa 21 golom.

Domaći tim, s druge strane, takođe je u sasvim prihvatljivoj formi i trenutno četiri puta zaredom nije izgubio u ligi. U subotu je Fama, za koju igra srpski vezista Mirko Topić, osvojila izuzetno vredan bod na stadionu Dragao protiv Porta odigravši 2:2.

Od nadolazećeg protivnika je Famalikao izgubio pet puta zaredom, a poslednji put ga je savladao u martu 2020. sa 3:1. Amorimu opet nedostaje iskusni golman Adan, a Famalikao ne može da računa na povređenog Arauža i suspendovanog Moru.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PRIMEIRA - ZAOSTALI MEČ 20. KOLA

Utorak

21.15: (10,0) Famalikao (5,50) Sporting (1,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraSporting LisabonFamalikaoMirko TopićViktor ĐekerešRuben Amorim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara