Đanluiđi Bufon (twitter©ParmaCalcio_en)
Đanluiđi Bufon (twitter©ParmaCalcio_en)

Kraj je kad Bufon kaže da je kraj, a to neće biti pre 46. godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.02.22. | 11:41

Živa legenda italijaskog fudbala produžila ugovor sa Parmom do 2024. godine

Kada je posle pune dve decenije, jula 2021. godine stigao u Parmu, voljeni klub u kojem je fudbalski stasavao krajem 20. veka, Đanluiđi Bufon nije krio zbog čega se vratio: "Došao sam ovde zbog emocija koje gajim." Iz istog razloga, živa legenda je danas produžila saradnju sa klubom sa Enio Tardinija do 2024. godine, što znači da neće završiti karijeru pre nego što napuni 46, odnosno zagazi u 47. godinu života.

Odigrao je legendarni Điđi 685 utakmica za Juventus na čijoj je večnoj listi postojaniji jedino Alesandro Del Pjero, rekorder je reprezentacije Italije sa 176 nastupa i to dostignuće godinama neće biti prevaziđeno. Za Parmu ima 243 nastupa, za Pari Sen Žermen 25. To je u zbiru 1.132 utakmice u profesionalnom fudbalu, ali čovek koji je 20 godina branio boje Juventusa želi preko brojke od 1.200. Kraj je kada Bufon kaže da je kraj.

Izabrane vesti

Fudbalski CV jednog od najboljih golmana u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu je nesaglediv - osvojeno Svetsko prvenstvo 2006, deset titula prvaka Italije, dva nastupa u finalima Lige šampiona koju nažalost nikada nije osvojio. Ali činjenica da je 12 puta bio najbolji golman Serije A i da ga je u dva navrata UEFA birala za najboljeg čuvara mreže, ne smeta mu da pod stare dane brani u Seriji B, i da sa svojom Parmom bivstvuje na sredini tabele. U drugom mandatu na Tardiniju za sada je odigrao 23 utakmice, primio tačno toliko golova, ali u osam navrata sačuvao mrežu.

Krstaši su odlučili da preduprede razgovore koji su bili zakazani za kraj godine, s obzirom na to da je stari ugovor sadržao bilateralnu klauzulu po kojoj bi obe strane imale pravo da na kraju tekuće takmičarske godine. Sjajan potez kluba u kojem Bufon nije samo golman, već referenca, obrazac ponašanja, glas koji se u svlačionici bespogovorno sluša. Braniće Điđi do 2024, a tada ćemo videti da li mu je rezervisano mesto u upravi.


tagovi

Đanluiđi BufonParma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara