Rijad Marez (©Reuters)
Rijad Marez (©Reuters)

Marezov het-trik za istoriju i finale FA kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 19:27

Alžirac postao prvi igrač koji je postigao tri pogotka na polufinalnom susretu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu održanom na Vembliju

Melje mašinerija Pepa Gvardiola sve pred sobom u završnici sezone. Domogla se polufinala Lige šampiona, u sve povoljnijoj situaciji je i u borbi za titulu u Premijer ligi, a sada se prilično rutinski plasirala i u finale FA kupa. Na krilima istorijske partije Rijada Mareza savladala je Šefild junajted i došla na korak do trofeja u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu, gde će se sastati sa boljim iz duela između Mančester junajteda i Brajtona (nedelja, 17.30) - 3:0.

Jasno se dominacija Gvardioline čete oslikava i kroz statistiku. Imala je 78 odsto vremena loptu u nogama, dozvolila rivalu svega četiri šuta za 90 i kusur minuta, uputila 14 i tri puta naterala golmana Blejdsa, Veslija Foderingema, da vadi loptu iz mreže. Tačnije, to je uradio Marez.

Izabrane vesti

Alžirac je bio jedini strelac i tako ispisao istoriju FA kupa. Postao je prvi igrač koji je postigao het-trik na polufinalnom susretu održanom na Vembliju i prvi koji je ubeležio tri pogotka na pretposlednjem stepeniku ka peharu od Aleksa Dosona koji je to uradio davne 1958. godine.

Impresivna partija Sitijevog krila koji je novo poglavlje u istoriji takmičenja počeo da piše u 43. minutu - sa kreča. Preuzeo je odgovornost i precizno izveo najstrožu kaznu. Poslao loptu u jednu, golmana rivala u drugu stranu i doneo prednost Građanima.

Na odmor se otišlo sa 1:0, da bi već do 66. minutu Marez otklonio sve dileme. Najpre je u 61. minutu na fantastičan način stigao do drugog pogotka. Krenuo je silovito ka kaznenom prostoru rivala sa centra, nadmudrio promenama tempa kompletnu odbranu Šefilda i na kraju se praktično ušetao u šesnaesterac i odmerenim udarcem udvostručio prednost Sitija.

Konačan rezultat postavio je pet minuta kasnije, pošto je posle dodavanja Džeka Griliša s levog boka, na prvu zahvatio loptu i hirurški precizno i efektno je poslao u mrežu nemoćnog Foderingema, koji je paradom samo ulepšao bravuru alžirskog asa.

FA KUP - POLUFINALE

Subota

Mančester Siti - Šefild junajted 3:0 (1:0)

/Marez 43p, 61, 66/

Nedelja

17.30: (2,45) Brajton (3,45) Mančester Junajted (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rijad MarezMančester SitiŠefild junajtedFA kup

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara