Đorđe Petrović (Reuters)
Đorđe Petrović (Reuters)

Đorđe Petrović zaključao gol Čelsija, briljantni Kol Palmer igrao simultanku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.12.23. | 17:55

Srpski golman odradio posao u prvom startu na golu Plavaca

Brže nego to je to bilo ko mogao da pretpostavi, Đorđe Petrović je počeo da se dokazuje na golu Čelsija.

Srpski golman je danas prvi put u karijeri bio starter na golu Plavaca i zaključao je mrežu protiv Šefild Junajteda. Čelsi je uz sjajnu igru Kola Palmera slavio 2:0 i prvi put nakon dva i po meseca i devet vezanih utakmica u Premijer ligi nije primio gol. Štaviše, tek treći put u sezoni je pobedio bez primljenog gola.

Izabrane vesti

Petrović je dobio šansu nakon povrede prvog golmana Roberta Sančesa i za sada odrađuje posao kojeg danas nije ni imao mnogo. Čelsi je pružio jednu od najstabilnijih partija u sezoni i Petrović je prvu intervenciju imao tek u 70. minutu meča kada je paradom zaustavio šut Hemera iz slobodnjaka sa 30 metara.

Bez gomile povređenih igrača, Poketino je protiv Šefilda krenuo sa ofanzivnim kvartetom MudrikSterlingPalmerDžekson dok je Galager u vezi dobio predbost u odnosu na Enca Fernandeza. Odlično je to izgledalo na sredini terena sa Kaisedom i Galagerom, Čelsi je uspostavio kontrolu nad loptom, ofanzivci su pleli mrežu ali nisu uspevali da uđu u kazneni prostor defanzivnog Šefilda. Najbolju priliku je propustio Nikolas Džekson u finišu poluvremena.

Ali bolja igra je došla na naplatu u drugom delu igre zahvaljujući raspoloženom Kolu Palmeru. Od svih skupo pojačanja u eri Teda Bolija na koja je potrošeno preko milijardu evra, Kol Palmer je za sada ubedljivo najbolje. Da su svi ostali na 50 odsto njegove forme, Čelsi bi danas mnogo bolje stajao. Đak Mančester Sitija je očigledno letos lepo procenio da će mu se u Čelsiju pružiti veća prilika da igra i maksimalno to koristi. Odigrao je briljantno drugo poluvreme koje je započeo šansom posle solo akcije

U 54. minutu je ispratio akciju Sterlinga, ubacio se na apeterac i pogodio za vođstvo Plavaca. Nije prošlo ni 10 minuta od prvopg, a stigao je i drugi gol Čelsija. Palmer je spasao loptu koja je išla van terena i asistirao Džeksonu na petercu za 2:0.

Servirao je mladi Englez i zicer rezervnom napadaču Armanu Borji ali je Albanac promašio nemoguće sa par metara. Potom je Palmer imao i sjajan pokušaj iz slobodnjaka ali je golman gostiju uspeo da spase mrežu. Gol i asistencija Palmera su režirali trijumf Plavaca a može da raduje i defanzivna stabilnost kakvu verovatno nisu imali ove sezone. Petrović je ostao na toj jednoj intervenciji poštp Šefild iz igre nije uspeo da uputi šut u okvir gola ili da zapreti.

Petrovića i Čelsi sada čeka ispit protiv Njukasla u Liga kupu, a potom sledi zgusnut premijerligaški raspored i mečevi protiv Vulvsa, Palasa, Lutona i Fulama u kojima će Srbin sigurno biti starter jer će Sančes odsustvovati sa terena mesec dana. Lepa prilika da se Petrović afrimiše i izbori za mesto prvog golmana Čelsija. A prošle godine je branio za Čukarički...

PREMIJER LIGA – 15. KOLO

Subota

Prekinuto: Bornmut - Luton (7,50)

Čelsi - Šefild Junajted 2:0 (0:0)

/Palmer 54, Džekson 61/

Mančester Siti - Kristal Palas 2:2 (1:0)

/Griliš 24, Luis 54 - Mateta 76, Olize 90+5 penal/

Njukasl - Fulam 3:0 (0:0)

/Majli 57, Almiron 64, Burn 82/

18.30: (3,60) Barnli (3,45) Everton (2,20)

Nedelja

15.00: (1,50) Arsenal (4,50) Brajton (7,25)

15.00: (3,15) Brentford (3,45) Aston Vila (2,25)

15.00: (2,20) Vest Hem (3,50) Vulverhempton (3,45)

17.30: (1,35) Liverpul (5,30) Mančester Junajted (8,00)

*** Kvote podložne promenama



tagovi

Đorđe PetrovićKol Palmer

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara