Slavlje igrača Benfike (©Reuters)
Slavlje igrača Benfike (©Reuters)

Samo pobeda vodi Benfiku u četvrtfinale Liga kupa, a rival od početka sezone nije kiksnuo kod kuće

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.12.22. | 12:59

Drugoligaš Moreirense nepogrešiv na domaćem terenu i pun samopuzdanja pred dolazak lisabonskih Orlova

Lideri Segunde i Primeire Moreirense i Benfika međusobno se sukobljavaju u Grupi C Liga kupa Portugalije. Posle dva kola obe strane su trenutno na cifri od šest bodova na vrhu tabele, što znači da ekipe igraju za plasman u nokaut fazu.

Sredinom sezone, strateg Paulo Alveš može da bude zadovoljan učinkom svoje ekipe jer je na dobrom putu da obezbedi povratak u najbolju ligu, a takođe uživa u impresivnoj Kup kampanji.

Izabrane vesti

Zeleno-beli su ostvarili 10 pobeda, dva remija i doživeli su jedan poraz na 13 ligaških mečeva i sakupili 32 boda što im je dovoljno da zauzmu prvo mesto na tabeli Segunde, četiri boda iznad drugoplasiranog Farensea.

20.00: (8,00) Moreirense (5,00) Benfika (1,32)

Moreirense je iskoristio dobru ligašku formu i implementirao ju je Liga kup, gde je zabeležio dve pobede u Grupi C i zauzeio prvo mesto ispred drugoplasirane Benfike na osnovu gol-razlike. Dakle, zeleno-belima je dovoljan i remi da prođu u četvrtfinale turnira gde rivala čeka Aruka, i optimizam crpe iz podatka da su slavili na svih osam ovosezonskih susreta na svom terenu u svim takmičenjima.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTA NA SVETU NA TRIJUMF BENFIKE - 1,32!

S druge strane, Benfika je započela svoju potragu za rekordnom sedmom krunom u Liga kupu još 20. novembra kada je obezbedila tesnu pobedu od 3:2 nad Estrelom. Igrači Rodžera Šmita su šest dana kasnije obezbedili udobniju pobedu od 2:0 nad Penafielom, sa da im preostaje da se bore za još jedan trijumf jer samo on znači prolaz u četvrtfinale.

Iza Benfike je fantastična kampanja, pošto je jedina ekipa u ligi koja je još pretrpela poraz i zauzima prvo mesto na tabeli sa 37 bodova iz 13 mečeva. Od letošnjeg dolaska Šmita Orlovi su neporaženi u ukupno 27 takmičarskih mečeva u svim takmičenjima ove sezone – 24 pobede i tri remija – koji im je omogućio prvo mesto u Grupi H Lige šampiona ispred PSŽ-a.

Benfika će razmišljati o svojim šansama da se vrati na pobednički put posle neuspeha u prijateljskom sudaru sa Seviljom pre šest dana (0:1) i napreduje u nokaut fazu, jer igra na protiv Moreirensea koji je bez pobede u svakom od poslednjih sedam mečeva između timova.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

LIGA KUP PORTUGALIJE – 3. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

Grupa C

20.00: (2,80) Estela (3,10) Penafiel (2,50)

20.00: (8,00) Moreirense (5,00) Benfika (1,32)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup PortugalaBenfikamoreirense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara