Hvan u dresu reprezentacije Južne Koreje (Reuters)
Hvan u dresu reprezentacije Južne Koreje (Reuters)

Zvezda je uspela! Hvan potpisao iz Atine i prijavljen je za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 23:28

Još jedan bitan posao crveno-belih

Sat vremena pre roka UEFA, Crvena zvezda je uspela! Dovela je kapitalca za Ligu šampiona. Hvan In Bom je postao fudbaler crveno-belih i ekspreno je prijavljen za Ligu šampiona, pre ponoći, kad je istekao rok za licenciranje igrača na koje učesnici elitnog kupa računaju u grupnoj fazi.

Reprezentativac Južne Koreje je malo posle 23 sata elektronskom poštom poslao ugovor iz Atine i narednih dana očekuje se da doputuje u Beograd radi formanosit, ali za prvaka Srbije je najvažnije što je treneru Baraku Baharu na raspolaganju još jedan fudbaler koji nudu mogućnost igranja na visokom nivou.

Izabrane vesti

Što se detalja saradnje tiče, centralni vezusta se obaveza da u Ljutice Bogdana ostane do 2027, a Zvezda će Olimpijakosu platiti rekordno obeštećenje u iznosu od 5.000.000 evra i to u tri godišnje rate.

Dolazak Hvana znači da će Bahar imati opciju više na osetljivom mestu, ispred odbrane, gde je uglavno koristio novajliju iz Kopenhagena, Marka Stamenića, tek povremeno Kingsa Kangvu, dok je Edmund Ado pred odlaskom u Novi Pazar, a Srđan Mijailović prekomandovan u odbranu i dobro se snalazi kao štoper.

Hvan je prošlog leta stigao u Pirej iz Rubin Kazanja, prethodno je bio član Seula i MLS tima Vankuvera. Za Olimpijakos je minule sezone odigrao 40 utakmica, dao pet i asistirao za četiri gola. Standardan je član reprezentacije Južne Koreje, sa kojom je učestvovao na prethodnom Mundijalu u Kataru.

Pre nekoliko sedmica njegov status postao je predmet spora. Navodno, oko novog uvovora, zbog čega su ga čelnici Olimpijakosa odstranili iz ekipe i tu šansu je videla Zvezda, da bi posle dosta napora i – jer je centralnog veznog hteo i zagrebački Dinamo, a pominjao se i Panatinaikos – osigurala značajno pojačanje, o čijim karakteristima je pohvalno govorio Darko Kovačević, bivši as beogradskih i atinskih crveno-belih.

I to treće u istom danu, jer je tokom ponedeljka najpre potpisao štoper Naser Điga, a zatim osigran dolazak napadača Šerifa Endijajea.


tagovi

Hvan In BomOlimpijakosFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara