(©FK Crvena zvezda)
(©FK Crvena zvezda)

Zvezda kompletirala poslednju liniju, sa Đigom na ale u Ligi šampiona: Znam sa loptom, brz sam i moderan defanzivac

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.09.23. | 19:27

Crveno-beli ozvaničili dolazak štopera Bazela

Nije baš u minut do 12, ali jeste poslednjeg dana kada je moguće registrovati igrača za grupnu fazu Lige šampiona: Crvena zvezda je ozvaničila dolazak štopera Nasera Đige.

Defanzivac rođen u Burkini Faso predstavljen je na stadionu “Rajko Mitić”, a u tabor srpskog šampiona stigao je na pozajmicu sa mogućnošću otkupa na kraju sezone. Crveno-beli su pojačali poslednju liniju tima pred duele sa alama u Ligi šampiona igračem koji će prvi put zaigrati pod svetlima najveće evropske pozornice.

Izabrane vesti

Nikada dalje od Lige konferencije, sada direktno u grupnu fazu Lige šampiona. Ali, straha kod Nasera Đige nema, pleni samopouzdanjem pred duele sa Erlingom Halandom, Hulijanom Alvarezom, Bernardom Silvom, Danijem Olmom, Loisom Opnedom, Timom Vernerom

“Zadovoljan sam što sam došao u veliki klub kao što je Crvena zvezda i daću sve od sebe da opravdam očekivanja. Radujem se igranju u Ligi šampiona, nisam imao priliku do sada da budem deo tako velikog takmičenja, iako sam nastupao u Ligi konferencije. U svakom slučaju, imam mnogo motiva da se dokažem, a ono zbog čega sam posebno nestrpljiv je da debitujem pred Zvezdinim navijačima. Bio sam na utakmici protiv Novog Pazara, i oduševio sam se atmosferom. Navijači su zaista fascinantni, tako da je to razlog više zbog kog sam srećan što sam ovde. Nije zahvalno da pričam o sebi, ali smatram da sam moderan defanzivac, da znam da igram sa loptom, da sam brz, jak i dobar u igri "1 na 1" sa protivnikom”, poručio je Naser Điga.

Stigao je Naser Điga na jednogodišnju pozajmicu, zadužio dres sa brojem 24, a ukoliko zadovolji crveno-beli će obeštetiti Bazel sa 2.000.000 evra. Na toliko je postavljena otkupna klauzula. Barak Bahar je dobio profil igrača kakvog je tražio, prema rečima sportskog direktora Mitra Mrkele, koji veruje da će biti dobar dodatak na postojeći igrački kadar.

“Naser Điga je mlad igrač koji dolazi iz Bazela i profil je štopera kakvog je Barak Bahar tražio od samog početka. Visok je, čvrst i brz, i to je ono što je Bahar želeo kako bi naša odbrana izgledala baš po njegovom ukusu. Verujem da će se Điga brzo prilagoditi zahtevima koje traži naš trener i da će biti dobro pojačanje za Zvezdu. Spremni smo za Ligu šampiona, radili smo na tome naporno, imamo iskustvo iz prethodna dva učešća koje će nam pomoći da budemo dobri u utakmicama koje slede”, istakao je Mitar Mrkela.

Naser Điga je prvo od tri pojačanja koje bi danas trebalo da parafiraju i stave se na raspolaganje Baraku Baharu. Crveno-beli su prethodnih dana radili na jačanju svake linije tima, defanzivna je zatvorena, a sada predstoje potpisi veziste i napadača. Šerif Endiaje se oprostio od Adane Demir pogotkom, pao je poslednji “turski ples” i sledeća stanica biće – Beograd. Baš kao i vezisti Hvan In Bomu.


tagovi

FK Crvena zvezdaNaser ĐigaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara