""
""

Bekenbauer pod istragom FIFA

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.10.15. | 17:05

Viljar je trebalo da prezume rukovođenje Evropskom fudbalskom unijom (UEFA) dok traje 90-dnevna suspenzija Mišela Platinija, koji je pod istragom švajcarskih vlasti, zajedno sa prvim čovekom FIFA Sepom Blaterom, takođe zbog korupcije

FIFA udara na fudbalske legende! Posle Mišela Platinija, na tapetu Svetske fudbalske federacije našao se jedan od najboljih nemačkih igrača svih vremena Franc Bekenbauer. Etički komitet FIFA pokrenuo istragu protiv Nemca, ali i Migela Anhela Viljara, potpredsednika FIFA.

Izabrane vesti

Nemački mediji nedavno su najavljivali da bi Bekenbauer mogao da se nađe pod istragom, ali je tek sad FIFA odlučila da izađe sa zvaničnim saopštenjem, doduše bez iznošenja detalja.

Etička komisija FIFA pokrenula je istragu zbog sumnje da je bilo korupcije prilikom izbora domaćina Mundijala 2018. i 2022. godine, ali onog koji je 2006. održan u Nemačkoj.

Viljar je trebalo da prezume rukovođenje Evropskom fudbalskom unijom (UEFA) dok traje 90-dnevna suspenzija Mišela Platinija, koji je pod istragom švajcarskih vlasti, zajedno sa prvim čovekom FIFA Sepom Blaterom, takođe zbog korupcije.

Pored Bekenbauera, mediji u Nemačkoj pominjali su i aktuelnog predsednika fudbalskog saveza Volfganga Nirsbaha kao osobu koja je učestvovala u sumnjivim radnjama oko dobijanja organizacije SP pre devet godina.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

reprezentativni fudbalNemackameđunarodni fudbalFranc BekenbauerFIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara