"Oni će činiti petorke"
"Oni će činiti petorke"

A sada - nešto sasvim drugačije! Kari i Lebron biraju timove za Ol star: Hoće li Durant kod Džejmsa i da li su Stef i Adetokunbo savršen spoj?

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.18. | 09:15

Biće to prava ludnica

Oni će činiti petorke

To je ono što su navijači i ceo košarkaški svet čekali - rezultate glasanja za startne petorke NBA Ol star utakmice narednog meseca u Los Anđelesu (18. februar)!

Izabrane vesti

Rezultati su stigli i sada je jasno - Stef Kari i Lebron Džejms biće kapiteni Zapada i Istoka na predstojećem sudaru najvećih zvezda najjače košarkaške lige sveta. A sada je vreme za nešto što dosad nije viđeno - prema novom formatu čiji pilot kreće sada Kari i Lebron moći će samostalno da izaberu svoje timove, prema sopstvenim željama i bez obzira na to u kojoj Konferenciji nastupaju preostali igrači. Format se promenio u odnosu na klasični Zapad VS Istok, pa će biti interesantno kako će dvojica najboljih igrača današnjice skrojiti ekipe.

Lebron će imati prednost u biranju petorke naspram Karija zbog toga što je tokom višenedeljnog glasanja dobio najviše glasova. Ono što je važno istaći i što je, zapravo, najveća promena u odnosu na sve prethodne godine jeste da će Lebron Džejms, primera radi, moći da izabere Kevina Duranta u svoj tim. Dakle, dvojica kapitena će startne petorke moći da sastave samo od igrača koji su izabrani sa najviše glasova.

U konkurenciji su:

Janis Adetonkunbo (Milvoki), Džoel Embid (Filadelfija), Demar Derozan (Toronto), Kajri Irving (Boston), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Kevin Durant (Golden Stejt), Džejms Harden (Hjuston), Demarkus Kazins (Nju Orleans).

A ko je sve ostao bez mesta u startnim petorkama? Ne znamo ni odakle da krenemo: Rasel Vestbruk, Klej Tompson, Karl Entoni Tauns, Kevin Lav, Kristaps Porzingis, Viktor Oladipo, Džon Vol, Drejmond Grin, Pol Džordž, Lamarkus Oldridž, Kavaj Lenard...

Interesantno, NBA liga ne planira da organizuje televizijski prenos drafta. Celi rosteri za NBA Ol star utakmicu trebalo bi da budu poznati 25. januara.

Glasovi - Istok

Glasovi - Zapad

(FOTO: Action Images)


tagovi

Demar DerozanDemarkus KazinsDžejms HardenEntoni DejvisJanis AdetokunboKajri IrvingKevin DurantLebron DžejmsNBA ligaStef Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara