"Advokat"
"Advokat"

Advokat posle raskida sa Srbijom: Ovakve probleme i pritisak nisam doživeo u karijeri!

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.11.14. | 17:28

Fudbalski savez Srbije tvrdi da doskorašnji selektor nije želeo samo da prima platu u periodu kad nema utakmica i dodaje da naša organizacija neće imati nikakve dalje finansijske obaveze prema Holanđaninu i njegovim saradnicima

AdvokatSad i zvanično - Dik Advokat je otišao! Vest koja je jutro posle šokantnog poraza od Danske bila i očekivana potvrdio je i Fudbalski savez Srbije, objavom na zvaničnom sajtu.

Reč je o sporazumnom raskidu saradnje, dogovorene krajem jula ove godine.
Veoma mi je žao što se naš zajednički posao ovako završio. Preuzimam odgovornost za sve što sam uradio na stručnom planu u prethodnom periodu. Pritisak koji smo imali bio je jasno vidljiv i bio je ujedno i prevelik za ovu ekipu. Kao nikada u dosadašnjoj karijeri, suočio sam se sa problemom koji nisam mogao da rešim. Smatram da sam doneo časnu odluku, za mene veoma tešku“, rekao je Advokat.

Izabrane vesti

Holanđanin je dodao da bi Srbija morala da krene dalje, nekim boljim putem.
„Reprezentaciji Srbije želim sve najbolje u budućnosti, uvek ću je smatrati delom sebe i od srca ću navijati za nju. Izražavam izuzetnu zahvalnost rukovodstvu FSS, svim igračima reprezentacije i članovima stručnog štaba, na podršci i odnosu u prethodnom periodu, poštujući da su uvek bili uz nas i na svemu što rade za srpski fudbal“, poručio je Advokat.

Na sajtu FSS, ističe da da je prekinuta je saradnja i sa asistentima dosadašnjeg selektora, trenerima reprezentacije Bertom van Lingenom i Željkom Petrovićem, a ističe se da naša organizacija neće imati nikakve finansijske obaveze prema Advokatu i njegovim saradnicima.
„Suočeni sa činjenicom da posle prijateljske utakmice protiv Grčke do kvalifikacione utakmice protiv Portugalije, 29. mart 2015, A reprezentaciju ne očekuju nikakve obaveze, Dik Advokat sa saradnicima nije želeo  da samo prima platu, čime su zajedno pokazali odgovornost ka poslu koji su do danas obavljali, što znači da FS Srbije neće imati nikakve dalje finansijske obaveze prema dosadašnjem selektoru i njegovim saradnicima“, piše na sajtu FSS.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Dik AdvokatFSSKvalifikacije za EURO 2016međunarodni fudbalreprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara