""
""

Afrikanci se posle navijačkih nereda vade na Srbe?!

Vreme čitanja: 1min | sub. 07.02.15. | 18:58

"Šta se dogodilo na utakmici Italija - Srbija?! Isto što i ovde kod nas, ali kada je Afrika u pitanju sve je drugačije"

Predsednik FIFA Sep Bleter i prvi čovek Afričke fudbalske federacije Isa Hajatu optužili su evropske medije da previše dramatizuju sve ono što se dogodilo tokom utakmice polufinala KAF između Ekvatorijalne Gvineje i Gane

Da podsetimo, taj susret bio je prekinut na pola sata zbog nereda koje su izazvali navijači domaćina, kada su pri rezultatu 0:3 počeli da svim i svačim gađaju pristalice Gane. Kako bi se zaštitili Ganjani su pobegli na teren, posle čega je nastao opšti haos. Morale su da intervenišu jake policijske snage, pa čak i jedan helihopter.
"Dobra vest nije vest, ali kada se dogodi nešto loše onda je to vest", izjavio je Blater. "Govori se i piše samo o lošem. Ostavite fudbal na miru. Ja ne vidim nijednu negativnu stranu afričkog fudbala", poručio je prvi čovek FIFA.

Izabrane vesti

Isa Hajatu branio se sličnim izjavama: "Štampa uvek dramatizuje, posebno ona zapadnjačka. Kada se nešto loše desi u Evropi, onda kažu da je to samo greška, a kada se nešto slično ponovi u Africi, onda kreću nekakve priče o korupciji i slično", vidno je bio iznerviran Hajatu.

"Šta se dogodilo na utakmici Italija - Srbija?! Isto što i ovde kod nas, ali kada je Afrika u pitanju sve je drugačije", zaključio je priču Isa Hajatu.

(foto: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalKup afričkih nacija 2015EvropaAfrički kup nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara