""
""

Ajaksova fabrika je lansirala novu ekstra klasu, ime joj je Devi Klasen (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.12.13. | 22:27

Het-trik talentovanog veziste u pobedi nad Bredom za burne ovacije Amsterdam Arene. Vitese naneo katastrofu PSV Ajndhovenu

Prošlog leta je cela Holandija vodlila polemiku gde će talentovani Adam Maher nastaviti karijeru: U Ajaksu ili PSV Ajndhovenu. Sjajni vezista AZ Alkmara se smatrao najvećim draguljem Eredivizije. Sve spekulacije je tada prekinuo trener Ajaksa, Frank De Bur.
“Ne treba nam Adam Maher. Imamo Devija Klasena. Samo da se oporavi od povrede”, rekao je tada De Bur.

Izabrane vesti

Klasen je skoro celu prošlu sezonu propustio zbog teške povrede i mnogi su sumnjičavo gledali na ovu izjavu trenera Ajaksa. Maher je završio u PSV Ajndhovenu i nije se pokazao kao neko veliko pojačanje, a De Bur je dočekao Klasena.

Danas se videlo i zašto je De Bur polagao tolike nade u talentovanog plemejkera. Ono što je Ajaksu bio Kristijan Eriksen minulih sezona, od sada će biti Klasen. Plavokosi vezista je danas rasturio NAK Bredu u paramparčad. Postigao je het-trik, pokazao da je reč o ogromenom potencijalu i alarmirao skaute najvećih evropskih kluboa. Ajaksova fabrika talenata je izbacila još jednu ekstra klasu!

Klasen je bio nezaustavljiv protiv gostiju iz Brede. Svaki od tri gola je postigao posle odličnih ubacivanja iz drugog plana. Prvi posle duplog pasa, drugi iz voleja, a treći tako što je predriblao golmana. Partija za burne ovacije na Amsterdam Areni koja je u ovom 20-godišnjaku dobila novog miljenika. Meč je završen 4:0, pošto se u strelce upisao i Bojan Krkić, ali Klasen je bez dileme prvo ime 16. kola Eredivizije.

Ovom pobedom, Ajaks je zadržao drugu poziciji na tabeli sa bodom više od Tventea koji je slavio 2:1 u Alkmaru posle preokreta. Berens je već u trećem minutu doneo vođstvo AZ Alkmaru, a nešto kasnije, Ortiz je propustio fenomenalnu šansu za 2:0. Kazna je bila surova, pošto je proradio mladi Marokanac u špicu Tventea – Junes Moktar. Prvo je iskoristo otpadak posle loše intervencije golmana Estebana, a onda je u 92. minutu doneo veliko slavlje gostima iz Enshedea. Posle lepog prodora i asistencije Rozalesa, Marokanac je udarcem glavom zakucao ekser u srca domaćih navijača.

Sa katastrofalnim partijama je nastavio PSV Ajndhoven koji je na svom terenu protiv Vitesea doživeo čak četvrti poraz u poslednjih pet mečeva. Ovoga puta im je skalp skinuo Vitese (6:2), koji je nastavio beg od Ajaksa i Tventa i zadržao lidersku poziciju sa dva boda više od Ajaksa. Žuto-crni su u strašnoj formi pošto su vezali čak petu uzastopnu pobedu i pokazali da će biti još ozbiljniji kandidat za titulu nego prošle sezone.

Čelsijev talenat na pozajmici u Arnemu, Lukas Pjazon je doveo Vitese u vođstvo, ali su Filipsovci uspeli da se vrate u igru preko Depaja. Ipak, početkom drugog poluvremena, Majk Havenar je Vitese vratio u prednost. Iskoristio je dobru asistenciju Acua i ugurao loptu u mrežu. Izgledalo je kao da su sve dileme rešene kada je defanzivac gostiju Lerdam šestim golom u sezoni pogodio za 3:1 u 75 minutu. PSV je preko Rekika još jednom uspeo da vrati neizvesnost, ali tek što su smanjili na 2:3, morali su opet da vade loptu iz mreže pošto je Proper pogodio za 4:2 za Vitese. Katastrofu crveno-belih je na viši stepen još jedan momak na pozajmici iz Čelsija - Patrik Van Anholt, da bi Proper drugim golom na meču postavio neverovatnih 6:2! 

EREDIVIZIJA – 16. KOLO:

Petak:
Utreht – NEC 2:0 (0:0)
/Markijet 48, De Rider 78/

Subota:
Ajaks – NAC Breda 4:0 (2:0)
/Klasen 34, 45+1, 64, Krkić 68/

AZ Alkmar – Tvente 1:2 (1:1)
/Berens 3 - Moktar 39, 90+2/

RKC Valvajk – Kambur 2:2 (1:2)
/Hemen 34, 37 - Braber 16, Duits 54 penal/

PSV – Vitese 2:6 (1:1)
/Depaj 45, Rekik 84 - Pjazon 38, Havenar 66, Lerdam 75, Proper 85, 90+3, Van Anholt 87/

Nedelja:

12.30 Herenven – Fejenord
14.30 Go Ahed Igls – Cvole
14.30 Groningen – ADO Den Hag
16.30 Roda - Herakles

(FOTO: Action images)

 

 


tagovi

AjaksAZ AlkmarBojan KrkićDevi KlasenEredivizijaEvropaHolandijaJunes MoktarkamburPSV AjndhovenRKCTventeVitese

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara