"Ajoze Perez"
"Ajoze Perez"

Ajoze Perez doktorskom petom zadao domaći zadatak, Svrake lete visoko (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.11.14. | 16:21

Prvenac Krkića za Stouk u pobedi nad Totenhemom, Everton se sa penala spasio na stadionu Svetlosti

Ajoze PerezRenesansa u klubu sa Sent Džejms Parka! Svrake Alana Pardjua širom su raširile krila i posle očajnog početka sezone i samo četiri osvojena boda u prvih sedam kola nanizale i četvrtu uzastopnu pobedu. Na Hotornsu je pao i Vest Brombič Albion, Njukasl je slavio sa 2:0 i probio se do deobe šestog mesta na tabeli sa Mančester junajtedom.

Pozicija koja je do juče delovala nezamislivo.

Izabrane vesti

Merdevine za uspon u gornji dom postavio je Ajoze Perez čija se golgeterska serija poklopila sa trijumfalnim nizom Njukasla. Tri gola u te četiri utakmice postigao je 21-godišnji Španac kome su se mnogi smejali kada je nedavno otkrio da su se tokom leta za njegove usluge interesovali i Real i Barseloni. Neverne Tome sada su se verovatno zasmislile.

Igrao se 45. minut utakmice kada je Daril Janmat, asistent i kod drugog gola Fabrisija Koloćinija, njegovog prvog još od januara 2011, poslao loptu sa desnog krila. Slavu je ipak pokupio Perez. Savršena reakcija i elegantna peta na suprotnu stativu. Ben Foster nije mogao ništa.


Gosti su slavili i na Vajt Hart Lejnu. Totenhem nikako da veže dve pobede u nizu. U 11. kolu poklekao je pred Stoukom u meču koji će obeležiti prvenac Bojana Krkića u crveno-belom dresu. Bila je to samo naznaka pobede od 2:1.

Stuštio se Španac srpskog porekla ka golu Uga Lorisa i sa nekih 18 metara prizemnim udarcem gađao u sam ugao. Potom i pogodak Džonatana Voltersa za 2:0. Totenhem je bio na konopcima, ali je volejčina Nasera Čadlija iz mrtvog ugla vratila Pevce u život. Šesti prvenstveni gol Belgijanca u ovoj sezoni što ga čini najboljim strelcom u konkurenciji vezista iz top pet liga Evrope.

Samo da bi isključenje Kajla Notona odagnalo nade domaćih da će stići barem do boda....


Na stadionu Svetlosti Everton je jurio rezultat  pošto je lep gol Sebastijana Larsona doneo Sanderlendu inicijalnih 1:0. Avaj, jedan neoprezan start u kaznenom prostoru dao je Lejtonu Bejnsu priliku da sa penala izjednači rezultat, a on takve šanse retko propušta.


PREMIJER LIGA – 11. kolo:

Sanderlend – Everton 1:1 (0:0)
/Larson 67 – Bejns 76/

Totenhem – Stouk Siti 1:2 (0:2)
/Čadli 78 - Krkić, Volters 33/

Vest Brom – Njukasl 0:2 (0:1)
/Ajoze 45, Koloćini 62/

17.00 Svonsi – Arsenal

Subota:

Liverpul – Čelsi 1:2 (1:1)
/Džan 9 – Kejhil 14, Kosta 67/

Barnli – Hal Siti 1:0 (0:0)
/Barns 50/

Mančester Junajted – Kristal Palas 1:0
/Mata 67/

Sautempton – Lester 2:0 (0:0)
/Long 76, 80/

Vest Hem – Aston Vila 0:0

KPR – Mančester Siti 2:2 (1:1)
/Ostin 21, Demikelis autogol 76 – Aguero 32, 83/

(FOTO: Action images) 


tagovi

Ajoze PerezBojan KrkićEngleskaEvertonEvropaLejton BejnsNaser ČadliPremijer ligaSanderlendStoukVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara