Fernando Alonso (©Reuters)
Fernando Alonso (©Reuters)

Alonso tipuje na spore staze

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 12:02

Vozač Aston Martina zbog dobrog ponašanja bolida u krivinama očekuje podijume na najsporijim stazama, poput Monaka, Budimpešte i Singapura

Dvostruki šampion najbržeg cirkusa, Fernando Alonso, smatra da mu šanse da napadne prednost Red Bula znatno rastu na narednim trkama. Naime, vozač Aston Martina ima puno poverenje u bolid koji je defakto dobar u krivinama.

“Smatram se da imamo bolid koji svakako nije najbrži na pravcima. Moramo to da poboljšavamo, iako smo veoma dobri u krivinama. Rekao bih da najsporije staze u šampionatu, poput Monaka, Budimpešte, i Singapura nama pružaju dodatne mogućnosti. Svakako da u takve vrste staza u ovom trenutku polažemo najveće nade”, tvrdi Alonso, pa priču nastavlja rečima koje ukazuju na potpunu nevericu u ono što postiže, budući da je pre početka sezone od sebe u Aston Martinu očekivao znatno manje.

Izabrane vesti

“Za mene lično, na početku sezone podijum je bio neverovatan. U ovom momentu želimo više, odnosno najmanje drugo mesto. Trenutno dva Red Bula su superiorna, jer oni su uvek superbrzi. Znamo da je Red Bul jači, brži i uvek do sada izvanredno pouzdan. Njihova oba bolida su završavala svaku trku”, konstatovao je vozač Aston Martina.

Priliku da vidimo kako će se snaći Španac, imaćemo da vidimo u nedelju, 21. maja na stazi u Imoli. Imajući u vidu ono što stoji u njegovoj izjavi, vozač koji se do sada na najviši stepenik podijuma peo 32 puta mogao bi da bude konkurentan, što je evidentno i na osnovu dosadašnjeg plasmana, budući da u ovom momentu u generalnom plasmanu zauzima treće mesto sa 75 osvojenih bodova.


tagovi

Fernando AlonsoFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara