Analiza engleskih medija: Šaćiri maltretirao Zvezdu, Borjan i Degenek spasili teži poraz

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.10.18. | 11:27

Slažu se i da je prvi penal dosuđen prestrogo

Ostrvski mediji su oduševljeni partijom Liverpula silno. Ali ističu i da je Zvezda bila nedorastao rival. Skoro svi u prvi plan ističu Džerdana Šaćirija koji se u novoj ulozi u timu pokazao jako dobro i po mnogima bio igrač utakmice.

Dejli Mejl ocenjuje da je Liverpul nastavio sa ubedljivim pobedama na svom terenu u Ligi šampiona i da je ovo osma utakmica na Enfildu od poslednjih devet u Ligi šampuiona u kojoj je Liverpul dao tri i više golova. Najviše se piše o prvoj zvezdi domaći Salahu koji je sinoć stigao do cifre od 50 golova na 65 utakmica zs Liverpul. Ipak, navodi se da je Džerdan Šaćiri bio najbolji pojedinac meča dok ga Klop nije zamenio. Švajcarac je ocenjen „osmicom“ i izabran za igrača utakmice dok su Mane, Firmino i Salah dobili po 7,5. Dejli Mejl je od svih ostrvskih medija bio najblaži prema igračima Zvezde. Ističe se i da je duel za prvi penal bio previše mekan.

Izabrane vesti

Miror u naslov ističe da je Liverpulova napadačka trojka opet u seriji. „Fabuloznih četiri od trojke napred“ je naslov. Ističe se da je bilo uživanje gledati Liverpulove ofanzivce kako prolaze kroz Zvezdinu odbranu i kombinuju. Dodaje se da je Liverpul u drugom poluvremenu pojačao voltažu i spržio nedoraslog protivnika. I Miror smatra da je prvi penal prestrogo dosuđen. Za igrača utakmice su odabrali Salaha i dali mu „devetku“, a Šaćiri, Van Dajk i Robertson su dobili „osmice“. Kod Zvezde su kao najogri pojedinci meča ocenjeni Stojković, Gobeljić, Krstičić i Boaći koji su dobili „petice“. Ostatak tima je dobio „šestice“

San se igra rečima u naslovu i kaže „MOtor se upalio“, aludirajući na Salaha i skraćenicu njegovog imena. I oni ističu Salahovih 50 golova na 65 mečeva za Liverpula. San piše da nije iznenađenje ovakva igra Liverpulove napadačke trojke jer je to normalno protiv rivala kao što je Crvena zvezda, ali da je iznenađenje večeri fantastična partija Džerdana Šaćirija. Navodi se da je Švajcarac rešio pitanje kreativnosti u veznom redu Liverpula i da je bio inspirisan uvredama sa tribina koje su dolazile od malobrojnih Zvezdinih navijača. San je za igrača utakmice izabrao Fabinja sa ocenom osam. Istu ocenu je dobio i Firmino. Od Zvezdinih igrača, San izdvaja Borjana ocenom sedam. Stojković, Krstičić, Jovičić i Ebisilio su dobili „šestice“, ostali su ocenjeni „peticama“.

I Independent u prvi plan ističe Džerdana Šaćirija kao igrača oko kojeg se sve vrtelo. Švajcarac je bio taj koji je razbio Zvezdinu odrbanu, bežao čuvarima i izazivao paniku. Šaćiri je ocenjen „osmicom“ u Independentu i izabran za igrača utakmice, a istu ocenu je dobio i Fabinjo koji je očigledno oduševio engleske novinare. Svi ostali domaći fudbaleri osim Alisona i Aleksander Arnolda su dobili sedmice. Od Zvezdinih igrača, Independent izdvaja Milana Borjana i Miloša Degenka koji su dobili po šest, a za reprezentativca Australije se kaže da je bio najbolji i da je u nekoliko navrata sjajno reagovao. Za Stojkovića pišu da nije mogao ništa Robertsonu kada bi se ovaj ubacio, a za Gobeljića da je doneo Liverpulu puno radosti kada bi se našao u duelima sa Salahom i Šaćirijem. Za Jovičića pišu da je pokazao neku želju, za Ebesilija da je bio najživlji igrač Zvezde na terenu, a razočarani su Benom i Boaćijem.

I Ekspres je Šaćirija izabrao za igrača utakmice i dao mu čak „devetku“. Navodi se da je Švajcarac sijao u novoj ulozi na nešto povučenijoj poziciji. Prva dva gola su došla zahvaljujući njemu. Ekspres piše da je Šaćiri maltretirao, proganjao i nije dao vazduha igračima koji su ga čuvali i da se tako raspala Zvezdina defanziva.

Skaj Sport Šaćirija i Salaha ocenio „osmicama“, svi ostali u domaćem timu osim Alisona su dobili „sedmice“. Najmoćniji sportski medij na Ostrvo je bio nemilosrdan u ocenama Zvezdinih igrača. Stojković, Gobeljić i Jovičić su čak ocenjeni „četvorkama“ što je i ispod loše ocene. Ostali su dobili „petice“.

Borjan – Dejli Mejl (7), Miror (6), San (7), Independent (6), Skaj Sports (5)
Stojković – Dejli Mejl (6), Miror (5), San (6), Independent (5), Skaj Sports (4)
Degenek – Dejli Mejl (6), Miror (6), San (5), Independent (6), Skaj Sports (5)
Babić - Dejli Mejl (5,5), Miror (6), San (5), Independent (5), Skaj Sports (5)
Gobeljić – Dejli Mejl (5,5), Miror (5), San (5), Independent (5), Skaj Sports (4)
Jovičić – Dejli Mejl (5), Miror (6), San (6), Independent (5), Skaj Sports (4)
Krstičić – Dejli Mejl (6), Miror (5), San (6), Independent (5), Skaj Sports (5)
Ben – Dejli Mejl (6), Miror (6), San (5), Independent (5), Skaj Sports (5)
Ebesilio – Dejli Mejl (6), Miror (6), San (6), Independent (6), Skaj Sports (5)
Srnić – Dejli Mejl (5), Miror (6), San (5), Independent (5), Skaj Sports (5)
Boaći – Dejli Mejl (5), Miror (5), San (5), Independent (5), Skaj Sports (5)


tagovi

Liga šampionaDžerdan ŠaćiriMarko Gobeljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara