"Marko Van Ginkel"
"Marko Van Ginkel"

Antonio, a da vratiš Van Ginkela u Čelsi? (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.10.17. | 22:51

Mladi vezista postigao sjajan gol i odveo PSV u narednu rundu takmičenja

Marko Van GinkelMarko Van Ginkel kao Olivije Žiru pre nedelju dana u Beogradu. Tada je Arsenalu pretila Crvena zvezda, PSV-u večeras fenjeraš holandske druge lige - Volendam?! Jesu Filipsovci sve vreme bili bolji, ali sve dok Filip Koku nije shvatio da je vrag odneo šalu i na teren poslao 24-godišnjeg Čelsijevog vezistu na već višegodišnjem kaljenju u Ajnhdovenu visio je PSV nad ambisom. A onda je Van Ginkel uzeo stvari u svoje ruke i akrobatskim golom poveo goste do pobede od 2:0 u produžetku.

Glavom mu je loptu prosledio Luk de Jong, koji ove sezone radi sve osim osnovnog zaduženja - davanja golova, a Van Ginkel se izvio i okružen trojicom čuvara načeo Volendam. Irving Lozano je u finišu, posle još jedne asistencije De Jonga, samo pečatirao pobedu koju je Van Ginkel potpisao.

Izabrane vesti

Postigavši svoj već 22. za PSV u kome je, sa prekidima, igrao  tek nešto više od godinu dana. Proleće u sezoni 2015/2016 (osam golova), pa opet u 2016/2017 (sedam golova) i sada ovaj uvodni deo novog ciklusa takmičenja. U devet ligaških utakmica ove sezone postigao je već šest golova i namestio još tri. Sada je pogodio i u Kupu.

Možda je vreme da ga Antonio Konte vrati u Čelsi da pokuša još jednom na velikoj sceni. Holandsku konkurenciju je očigledno prerastao, a tek sada ulazi u najbolje godine za fudbalera.


tagovi

EredivizijaEvropaHolandijaMarko Van GinkelPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara