"Slavlje Ozila i Rojsa"
"Slavlje Ozila i Rojsa"

Apsurd svetskog prvaka: Panceri za 300 sekundi sravnili Tbilisi, pa pali na treće mesto na tabeli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.03.15. | 19:51

Škotska zahvaljujući het-triku Flečera ubedljivo porazila Gibraltarom (6:1) pretekla Nemačku koja je bez problema slavila u Gruziji (2:0)

Slavlje Ozila i RojsaZa samo 300 sekundi Pancer divizija je sravnila Tbilisi! Doduše, ne u uvodnoj fazi meča kako to obično čini, već u završnici prvog poluvremena, međutim, krakotrajna demonstracija sile bila je dovoljna aktuelnim prvacima sveta da se vrate na pobedničku stazu u kvalifikacionoj grupe D za plasman na Evropsko prvenstvo - 2:0.

Tim Joakima Leva se dugo mučio u Gruziji, kružio s obe strane, pritiskao i promašivao, ali kad se Mario Gece poput tenka probio kroz odbranu domaćeg sastava i asistirao Marku Rojsu postalo je jasno da će favorit odneti tri boda. Taj nagoveštaj je pred odlazak na odmor još izvesnijim učinio Tomas Miler i praktično za čas posla ukrasio jubilej Nemačke - 900. meč reprezentacije.

Izabrane vesti

Protiv bezopasnih Gruzina, koji su prvi šut ka golu Manuela Nojera uputili tek u 52. minutu, ekipa Joakima Leva je posle dosta propuštenih prilika povela devetim golom Rojsa za državni tim na 25. susretu. Krilni napadač Borusije iz Dortmunda  je pokazao koliko je važan šraf reprezentacije, jer je jedini fudbaler posle Mundijala (na kome nije učestvovao zbog povrede) odigrao svih osam utakmica za Pancere. Borbenog domaćina dokrajčio je Tomas Miler i tako prestigao prezimenjaka Gerda na večnoj listi fudbalera sa najviše utakmica za reprezentaicju (65), a usput nastavio da popravlja golgeterski saldo. Ovo mu je bio 27. pogodak, uz napomenu da je od poslednih 14 susreta dao ili namestio čak - 13!

Tek u poslednjih 20 minuta domaća selekcija se oslobodila pritiska i počela da preti, ali je pretrpela već četvrti poraz u kvalifikacijama (koji je mogao da bude i ubedljivi, jer su Nemci dvaput pogodili prečku) i izvesno je da neće moći ni do mesta koje vodi u baraž.

Penal za ŠkotskuInteresantno da je uprkos pobedi u Tbilisiju Nemačka pala sa drugog na treće mesto, jer ju je na tabeli Grupe D pretekla Škotska, zahvaljujući boljoj gol-razlici i ubedljivom trijumfu nad Gibraltarom - 6:1. Gosti su uspeli u nameri da postignu prvi gol u takmičarskim mečevima otkako ih je UEFA primila u članstvo i time su ispunili misiju na Hampden parku, gde je Šon Maloni dvaput pogađao iz jedanaesterca, a Stiven Flečer het-trikom i prvim golovima za reprezentaciju posle šest godina podsetio da u njemu još ima materijala za veliku scenu.

Bio je to četvrti vezani trijumf ekipe Gordona Strahana na svom terenu, prvi u tim nizu na kojem im se zatresla mreža. Učinio je to Li Kaskairo u 20. minutu susreta i tako postao prvi strelac Gibraltara u zvaničnim utakmicama, okončavši 379 minuta dug niz bez pogotka ove reprezentacije.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2016. GODINE

Grupa D, peto kolo:

Gruzija - Nemačka 0:2 (0:2)
/Rojs 39, Miler 44/

Škotska - Gibraltar 6:1 (4:1)
/Maloni 18pen, 34pen, Flečer 29, 77, 90, Nejsmit 39 -  Kaskairo 20/

20.45 Republika Irska - Poljska

(FOTO: Action images)
 


tagovi

Škotskareprezentativni fudbalreprezentacija škotskeFudbalska reprezentacija NemačkeNemackakvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016GruzijagibraltarEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara