Astana napravi problem i kad ispadne iz kupa: Salami posti, Kairat utučen!

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 08:28

Ko će u finale drugog po važnosti trofeja u Kazahstanu?

Prvenstvo je godinama nedostižno, a kup jedini poligon za osvajanje trofeja svima u Kazahstanu koji se ne zovu Astana. Ovaj tim nalazi se na dobrom, čvrsto utabanom putu ka petoj vezanoj tituli prvaka države, dok u najmasovnijem takmičenju u zemlji nije tako ubojit. Ove godine Astana je ispala u osmini finala kupa, i to od drugoligaša Maktarala, što je bio znak za ostale da se ozbiljnije posvete drugom po važnosti trofeju. Danas su na programu revanš mečevi polufinala kupa, u kome Kairat brani stečenu prednost u prvom okršaju sa Irtišem, odnosno Atirau i Šahtjor Karagandi nastavljaju trku na istim pozicijama.

Kairat je u prvom susretu, čini se, završio posao, međutim ne treba potcenjivati Irtiš, kome je bitka za trofej jedini izlaz u Evropu. Žuto-crni su slavili sa 2:0, a bio je to njihov 20. međusobni okršaj zaredom u kome tim iz Pavlodara nije uspeo da trijumfuje nad rivalom iz Almatija. Kairat je objektivno bliži prolasku u finale i kada se pogleda forma, jer Irtiš nije dao gol na tri protekla susreta. Gbolahan Salami, nekada kratkoročno član Crvene zvezde, je zatajio, iako je krajem maja meseca pogodio mrežu dva puta na dva vezana meča. Kairat je pre tri dana poražen u derbiju od Astane, i to kod kuće, posle preokreta, i to je jedini problem za Karlosa Ferera. Ostaje da se vidi hoće li kiks uticati na psihu ekipe?

Izabrane vesti

U drugom duelu poslednjeplasirani tim iz šampionata Atirau dočekuje Šahtjor, koji je bio domaćin u prvom susretu završenom bez golova. Ovi timovi sastali su se dva puta u poslednje dve nedelje, a tri u protekla dva i po meseca. Dva meča su završena najnepopularnijim rezultatom, da bi poslednji, prvenstveni okršaj pre samo četiri dana u Karagandiju pripao Šahtjoru s ubedljivih 3:0. Šahtjor je tako prekinuo niz od osam mečeva bez pobede u svim takmičenjima, dok Atirau trenutno posti na tri minula duela, na kojima nije zatresao mrežu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 15:00 4248 KAZKU Irtysh Pavlodar - Kairat Almaty kmb X2&0-2 2,35
Ukupna kvota2,35

KAZAHSTAN, KUP - POLUFINALE

Sreda
15.00: (2,35) Irtiš (3,10) Kairat (3,00)  /prvi meč 0:2/
16.00: (1,92) Atirau (3,30) Šahtjor Karagandi (3,90)  /prvi meč 0:0/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Kazahstan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara