Atletiko – Juventus? To niko nije želeo...

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.12.18. | 17:17

Nema favorita u duelu Kolčonjerosa i Bjankonera

Dvomeč Liverpula i Bajerna je svakako derbi osmine finala Lige šampiona zbog tradicije i snage dva giganta, ali ništa manje neće biti uzbudljivu u duelima Juventusa i Atletika.

Dva najveća gubitnika Lige šampiona poslednjih godina (po dva izgubljena finala u poslednjih pet godina!) imaju ambicije da ove sezone napadnu trofej i već na startu nokaut runde će neko od njih morati da ispadne.
„Niko nije zadovoljan ovakvim žrebom. Ateltiko je tim protiv kojeg niko ne želi da igra. Biće težak dvomeč za oba tima. Ne vidim favorita ovde... Juventus je jak tim koji od ove sezone ima i drugog najboljeg igrača na svetu, ali naš trener je dugo igrao u Italiji i poznaje njihov fudbal“, rekao je Atletikov legendarni trener Milinko Pantić.

Izabrane vesti

Ni u Juventusu nisu zadovoljni. Znaju da su mogli da prođu mnogo bolje.
„Izvukli smo najjači tim iz drugog šešira. Još je rano da pričamo o finalu. Atletiko je sjajno izbalansiran tim i veoma težak za eliminisati. Imaju jako odbranu, čekaju i onda stvaraju probleme sa Grizmanom i ostalima. Biće to izjednačen dvomeč sa malo golova . Potrebna nam je i sreća u ovoj fazi. Ali imamo jak tim koji niko ne sme da potceni. Ronaldo je čovek Lige šampiona i do sada je to pokazao mnogo puta. Oslonićemo se na njega, ali i na ostatak tima“, rekao je Juventusov driektor Pavel Nedved.

Dva rivala sa istim trenerima su se već susretali u Ligi šampiona. Bilo je to u grupnoj fazi u jesen 2014. godine. Atletiko je u Madridu slavio 1:0, u Torinu je završeno bez golova. U oba meča za Atletiko je igrao daašnji Juventusov napadač Mario Mandžukić. Od današnjih prvotimaca za Ateltiko su igrali Godin, Saul, Grizman, Himenez, Koke i Huanfran. Iz tog Juventusovog tima su do danas „preživeli“ samo Bonući i Kjelini.

Za Atletiko je jako bitno kakva će situacija biti sa Dijegom Kostom. Iskusni napadač je operisan i njegov povratak na teren je planiran za sredinu februara. Dobra stvar za Madriđane je što neće igrati u prvim terminima osmine finala zakazanim za 12. i 13. februar, već  u „drugoj turi“. Prvi meč je zakazan za 20. februar u Madrid, revanš je tri nedelje kasnije u Torinu. Kosta bi trebalo da bude spreman za obe utakmice...

(FOTO: Reuters)


tagovi

Milinko PantićPavel Nedved

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara