Atletiko Madrid zida ciglu po ciglu! Kupljen i golman...

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.07.18. | 15:02

Bivši čuvar mreže Real Madrida stigao kod Simeonea

Atletiko Madrid je doveo i četvrto pojačanje! Simeone zida ciglu po ciglu kako bi napao Ligu šampiona naredne sezone, a novi fragment njegove trvđave će biti Antonio Adan!

Iskusni golman stiže iz Betisa u transferu vrednom 1.000.000 evra i potpisaće ugovor do 2021. godine. On dolazi kao potpra Janu Oblaku i braniće u kup utakmicama ili kada je Slovencu potreban odmor. Oblakove alternative u prošloj sezoni su bili Portugalac Rikardo Moreira i mladi Argentinac Aksel Verner. Simeone nema previše poverenja u njih i rešio je da dovede iskusnog Adana. Moreira odlazi u Sporting iz Lisabona dok će Verner najverovatnije biti poslat negde na pozajmicu kako bi sticao iskustvo.

Izabrane vesti

Adan je dete Real Madrida u kojem je prošao sve selekcije i dogurao do prvog tima gde je proveo tri godine i bio alternativa Ikeru Kasiljasu pre nego što se 2014. godine preselio u Kaljari. Tamo je branio samo pola sezone i potom prešao u Betis gde je četiri i po godine bio standardan i sjajno branio. Pogotovo u minuloj sezoni...

Imao je ovog leta ponudu Sportinga iz Lisabona koji je Betisu nudio 3.500.000 evra, ali njegova želja je bila isključivo odlazak u Atletiko i na kraju je uspeo u tome. Betis je već pronašao zamenu. I to dve! Dogovorili su transfere Pau Lopeza iz Espanjola i Džoela Roblesa iz Evertona koji će se boriti za mesto startera... Obojica dolaze kao slobodni igrači.

Pre Adana, Atletiko je za 70.000.000 evra doveo Tomu Lemara iz Monaka, za 20.000.000 evra Rodrija iz Viljareala i za 2.500.000 evra mladog Nehuana Pereza iz Argentine. Zadržali su sve nosioce igre, a otišli su samo veterani Tores i Gabi.

(FOTO: Action images)


tagovi

Antonio AdanŽoel RoblesLetnji prelazni rok 2018Pau Lopez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara