Atletiko pročitan? Nije još... Monako je baš u problemu, Galatasaraj slomio Lokomotivu, Šalke nije mogao posle dva penala Porta (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 18.09.18. | 23:03

Kosta i Himenez overili pobedu Rohiblankosa u Kneževini, Briž pao uprkos velikoj borbi

Liga šampiona se vratila sa stilom! Atletiko je bio mrtav nakratko, ali je onda pokazao sirovu moć, Galatasaraj je napravio veliku stvar pobedom nad Lokomotivom, dok je Dortmund na mišiće uspeo da slomi otpor Briža! Šalke je bio jako blizu trijumfa, ali je Porto tek posle drugog penala uspeo da uzme bod.

Stadion Luj II bio je poprište jedne od najzanimljivijih utakmica pve večeri. Monako je dobro počeo, ali je Atletiko Madrid ipak dodao gas i okrenuo rezultat u samo petnaest minuta - 2:1 (2:1). Izgledalo je kao da je Monako uspeo da pročita Atletiko i dodatno produbi jaz u igri Rohiblankosa s početka sezone. Bila je to samo greška u proceni. Atletiko je odigrao tačno onoliko koliko je bilo potrebno da zgrabi prednost i rutinski je sačuva do kraja utakmice. 

Izabrane vesti


MONAKO - ATLETIKO MADRID 1:2 (1:2)
/Grandsir 18 - Kosta 31, Himenez 45+1/

Stadion: Luj Drugi
Sudija: Vili Kalum (Škotska)

MONAKO (4-3-3): Benaljo - Sidibe, Glik, Žemerson, Henrihs - Tijelmans, N'Doram, Aholu - Grandsir, Falkao, Šadli.
ATLETIKO MADRID (4-4-2): Oblak - Huanfran, Godin, Himenez, Lukas - Korea, Rodri, Saul, Koke - Kosta, Grizman.


Mnogo toga dešavalo se u periodu od 18. do 45. minuta, kada su viđeni svi golovi na meču. Monako je odlučio da se posluži Atletikovim receptom i nešto agresivnijom, muškom igrom, s jakim fizičkim pristupom i to je brzo dalo rezultat. Samuel Grandsir je iskoristio veliku gužvu u kaznenom prostoru i zatresao mrežu Jana Oblaka. Ali, od tog momenta Atletiko je preuzeo kontrolu utakmice i napravio nekoliko pametnih stvari.

Kako je samo lako izgledala akcija kod prvog gola Atletika. Antoan Grizman je u maniru najboljih vizionara izgradio situaciju za Dijega Kostu i omogućio mu da poravna rezultat. Kada je stigao do prvog, Atletiko je želeo i drugi gol, a do istog je i stigao u nadoknadi vremena. Ovog puta saradnju su ostvarili Koke i Hoze Himenez, koji je posle odličnog kornera s desne napadačke strane jakim hicem glavom razbio bedem Monaka.

Gotovo neverovatno, ali u nastavku utakmice nije viđena nijedna ozbiljna akcija na obe strane, izuzev gola Dijega Koste iz čistog ofsajda…

Galatasaraj je uradio veliki posao na svom terenu! Moskovska Lokomotiva se nije dobro provela na Turk Telekom Areni – 3:0 (1:0).

Turski šampion je od prvog minuta utakmice krenuo u napad, svestan da je ovo izvanredna šansa da se uzme ceo plen. Zato i ne treba da čudi što je Gari Rodrigez već u uvodnim minutima utakmice lansirao raketu koja je probušila rukavice Giljermeu.


GALATASARAJ - LOKOMOTIVA MOSKVA 3:0 (1:0)
/Rodriges 9, Derdijok 64, Inan 90+4/

Stadion: Turk Telekom Arena
Sudija: Đanluka Roki (Italija)

GALATASARAJ (4-3-3): Muslera - Lines, Donk, Aziz, Nagatomo - Ndiaje, Fernando, Belanda - Akbaba, Derrdjok, Rodriges.
LOKOMOTIVA (4-5-1): Giljerme - Hevedes, Kvirkvelija, Ćorluka, Idovu - Krihovjak, Denisov - Ignjatjev, Al. Mirančuk, Fernandes - Farfan.


Lokomotiva će svakako imati za čim da žali, jer je imala svojih šansi koje nije iskoristila. Pre svega će se pamtiti pokušaj Vladislava Ignatjeva u 70. minutu, kada je pokušao glavom, ali je bio zamalo neprecizan.

Istina, Galatasaraj je komotno mogao da spakuje još bar dva pogotka u mrežu rivala. Pre svega posle dve odlične akcije koje nisu iskoristili Akbaba i Rodrigez samo nekoliko trenutaka posle prvog gola, ali se sve vratilo u 67. minutu kada je Eren Derdijok pucao iz slobodnog udarca malo izvan šesnaesterca i našao put do mreže. Bio je to gol kojim je Galatasaraj sravnio nade gostiju i praktično upisao veliku pobedu. Pogodak Selčuka Inana sa bele tačke u nadoknadi vremena bio je šlag na torti.

Dortmund – na mišiće! Očigledno nije moglo drugačije, pa je tako u Brižu viđen samo jedan gol, dovoljan za pobedu Milionera – 1:0. (0:0).


KLUB BRIŽ - DORTMUND 0:1 (0:0)
/Pulišić 85/

Stadion: Jan Brejdel 
Sudija: Deni Makeli (Holandija)

KLUB BRIŽ (4-4-2): Letica - Pulen, Ric, Mitrović, Densvil - Vlitnik, Vermer, Gruneveld, Vanaken - Vesli, Fosen.
DORTMUND (4-2-3-1): Burki - Pišček, Akanđi, Dijalo, Šmelcer - Vajgl, Vitsel - Sančo, Gece, Rojs, Volf.


Bilo je jasno još pre početka sezone da će Dortmund imati problema sa realizacijom, ali tim Lusijena Favra uspeo je da umulja taj jedan pogodak. A strelac istog bio je Kristijan Pulišić samo pet minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka. I to na kakav način! Mnogo je sreće imao Pulišić, ali je sreća pogledala hrabre! A, Dortmund je zaista bio hrabar, odvažan.

Šalke je bio nadomak trijumfa, ali se protiv dva kaznena udarca s bele tačke nije moglo. Kapiten Ferman je uspeo da skine loptu Teljesu, ali nije mogao i Otaviju petnaest minuta pre kraja susreta, zato je konačni rezultat i bio – 1:1 (0:1).

A, mogao je Šalke do pobede. Posle nešto više od sat vremena nadmudrivanja Brel Embolo je lansirao Šalke u zvezde i pred očima navijača verovatno je počela da se priviđa prva pobeda u sezoni. Ali, Otavio je te snove pretvorio u pepeo.

LIGA ŠAMPIONA - GRUPNA FAZA

GRUPA A

Briž – Dortmund 0:1 (0:0)
/Pulišić 85/

Monako – Atletiko 1:2 (1:2)
/Grindsur 18 – Kosta 31, Himenez 45+1/

GRUPA B

Barselona – PSV 4:0 (1:0)
/Mesi 32, 77, 87, Dembele 75/

Inter – Totenhem 2:1 (0:0)
/Ikardi 86, Vesino 90+2 - Eriksen 53/

GRUPA C

Crvena zvezda – Napoli 0:0

Liverpul – PSŽ 3:2 (2:1)
/Staridž 30, Milner 36 penal, Firmino 90+2 – Menije 40, Mbape 83/

GRUPA D

Galatasaraj – Lokomotiva Moskva 3:0 (1:0)
/Rodrigez 9, Derdijok 67, Inan 90+4/

Šalke – Porto 1:1 (0:0)
/Embolo 64 – Otavio 75/

Foto: Action Images


tagovi

Dijego KostaHoze HimenezSamuel Grandsir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara