"Avram Grant"
"Avram Grant"

Avram Grant pobedio Klajverta i Šustera, ali dobio ultimatum: Zadatak ti je da osvojiš titulu prvaka Afrike

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.11.14. | 18:43

Izraelac promovisan u novog selektora Gane, ugovor na 27 meseci, debi na Kupu nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji

Avram GrantEvropa, Azija, pa - Afrika. Posle Čelsija, Partizana, te kratke epizode na Tajlandu, Avram Grant se vratio trenerskom pozivu i posle višenedeljnih najava u četvrtak je postao selektor Gane, pošto je sa čelnicima tamošnjeg saveza potpisao ugovor na 27 meseci, tačnije do kraja februara 2017.

Kako javljaju mediji sa lica mesta, protivkandidati izraelskom stručnjaku bili su Nemac Bernd Šuster, Holanđanin Patrik Klajvert, Španac Huan Ignasio Himenez, Italijan Marko Tardeli i Švajcarac Mišel Pont, ali pošto su neki od njih odbili ponudu, a neki nisu bili dovoljno interesantni ljudima iz FS Gane, posao je dobio čovek koji je ovdašnjim ljubiteljima fudbala poznat i po tome što je sa crno-belima osvojio titulu u proleće 2012. godine.

Izabrane vesti

Na funkciji selektora Gane Avram Grant je nasledio Kvesija Apiju, koji je u spetembru dobio otkaz, posle razočaravajućeg učinka na Mundijalu u Brazilu, a na klupi Crnih zvezda debitovaće na Afričkom kupu nacija koji se ove zime održava u Ekvatorijalnoj Gvineji.
Verujemo da je Grant prvi čovek za ovaj posao. Njegov zadatak biće da dobro odradi Kup nacija 2015, ali i da osvoji turnir 2017. godine“, rekao je Kvesi Nijantaki, predsednik FS Gane, jasvno stavljajući do znanja da je Avramov zadatak da trijumfuje na takmičenju čiji će domaćin za dve godine i dva meseca biti Libija i baš zato je saradnja oročena do završetka tog turnira.

Inače, žreb grupa za turnir u Ekvatorijalnoj Gvineji (od 17. januara do 8. februara) će se održati 3. decemra, a Gana se nalazi u grupi nosilaca i za rivale ne može da dobije selekciju domaćina, Zambiju (šampion 2012) i Burkinu Faso (finalista 2013).

(FOTO: MN Press)


tagovi

Avram GrantGanaKup afričkih nacijameđunarodni fudbalreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara