Zadovoljni: Bavarci
Zadovoljni: Bavarci

Bajern ne prašta kikseve, Levandovski i Gnabri u velikom stilu sustižu Borusiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.02.19. | 20:26

Rutinskom pobedom nad Šalkeom od 3:1 Bavarci prišli na pet bodova razlike Milionerima

Bajern je surovo nastavio da gazi Šalke gde ga vidi i upisao osmu pobedu na poslednjih devet međusobnih utakmica. Ova od 3:1 ima poseban značaj jer su se posle današnjeg kiksa Borusije iz Dortmunda puleni Nika Kovača približili lideru na pet bodova zaostatka što nam obećeva uzbudljivu trku u nastavku sezone.

Bajern je na iskustvo i individualni kvalitet svojih fudbalera dobio večerašnji meč, mada treba reći i da se Šalke pristojno pokazao u vrlo podmlađenom sastavu koji je izveo njegov trener Domeniko Tedesko.

Izabrane vesti

Goleadu je otvorio Robert Levandovski koji je u 12. minutu naterao novajliju gostiju Džefrija Brumu da sam pogodi svoju mrežu i omogući rano vođstvo favoritu.

Mladi i poletni tim iz Gelzenkirhena uspeo je da uzvrati Bavarcima. Igrao se 25. minut, a mladi fudbaler ovog tima Amerikanac Veston Mekeni maestralno je uposlio talentovanog Ahmeta Kutučua, a 18-godišnji napadač Šelkea rutinski posle sprinta matirao Svena Ulrajha za 1:1. To je drugi gol u sezoni za mladog napadača, koji je večeras dobio šansu pre iskusnijih zvezda poput Marka Uta ili Svena Škrbskog.

Ipak, samo što su domaći krenuli sa centra stigao je osgovor. Serž Gnabri je sjano oteo loptu gostima, dodao do Hamesa Rodrigeza, a Kolumbijac majstorski poslužio Roberta Levandovskog. Poljak iz ovakvih situacija ne greši, Ferman je nemoćan, a osmeh se vratio i na lica Bejrnovih navijača - 2:1.

Bio je to detalj koji je umirio meč u prvom poluvremenu, a Šalke je pokušao u nastavku da se nekako vrati u utakmicu. Pitanje je u kom bi smeru ovaj derbi otišao da je Veston Mekeni sa samo nekoliko metara u 54. minutu ubacio loptu u praznu mrežu. Prethodno je i Konopljanka imao dobru šansu za goste koji su iznenadili Bavarce visokim prsingom, ali se mreža Ulrajha nije zatresla.

Kad se tako dobre šanse ne iskoriste, logično je da sledi odmah kazna na drugoj strani, a konačni egzekutor bio je Serž Gnabri. Sjajni krilni napadač Bavaraca majstorski je ispratio akciju i akrobatski pokušaj makazica Roberta Levandovskog i glavom sa nekoliko metara potvrdio trijumf Bajerna.

Trijumf koji je mogao biti i ubedljiviji da je Poljak iskoristio još nekoliko prilika u kojima se našao, ali je ostao na 12 golova i četvrtom mestu na listi strelaca na kojoj i dalje vodi naš Luka Jović (14). 

Treba istaći i da je u timu Bajerna večeras Tomas Miler čitavu utakmicu presedeo na klupi, umesto njega šansu je dobio Kolumbijac Hames Rodrigez koji je bio zaista sjajan sa nekoliko vrhunskih poteza. Očigledno je da Kovač želi da mu Kolumbijac kreira igru u navali i protiv Liverpula u osmini finala Lige šampiona pa ga za to priprema.

Na drugoj strani, Matija Nastasić je čitav derbi presedeo na klupi pošto je tokom nedelje bio povređen pa ga je trener verovatno sačuvao za predstojeći duel sa Mančester Sitijem u Ligi šampiona.

BUNDESLIGA - 21. kolo

Petak
Majnc - Leverkuzen 1:5 (1:4)
Kvajzon 9 - Vendel 4, Haverc 20, Brant 30, 64, Belarabi 43/ 

Subota
Dortmund - Hofenhajm 3:3 (2:0)
/Sančo 32, Gece 43, Gerero 46 - Belfodil 75, 87, Kaderžabek 83/

Hanover - Nirnberg 2:0 (1:0)
/Miler 45+5, 77/ 

Menhengladbah - Herta 0:3 (0:1)
/Kalu 30, Duda 56, Zelke 76/

Frajburg - Volfzburg 3:3 (1:1)
/Grifo 37, Petersen 70, Valdšmit 88 - Rusijon 11, Veghorst 63. penal, Stefen 74/ 

RB Lajpcig - Ajntraht 0:0

Bajern - Šalke 3:1 (2:0)
/Bruma 12. autogol, Levandovski 27, Gnabri 57 - Kutuču 25/

Nedelja
15.30: (1,80) Verder (3,70) Augzburg (4,40)
18.00: (2,20) Dizeldorf (3,40) Štutgart (3,30)

*Kvote su podložne promenama 

Foto: Reuters


tagovi

Serž GnabriRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara