Rumenige, Henes i Salihamidžić
Rumenige, Henes i Salihamidžić

Bajernova „nismo mi krivi“ konferencija: Šta nas kritikujete? Ne znate za granice! Ponižavate nas, klevećete

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.10.18. | 13:21

Rumenige najavio tužbe, Henes sam sebi uskočio u usta, Kovač ne stiže da se brije, čak i Braco povisio ton... Smešno ili tužno?

Svašta. Ta reč najbolji je opis trenutnog stanja u Bajernu. Nema iskrene podrške Niku Kovaču, nema ni smene hrvatskog stručnjaka, već su čelnici bavarskog giganta poneli kao da su učili škole od nekih naših rukovodilaca, jer kad je kriza – udri po medijima.

Nema veze što ekipa iz Minhena igra loše, nije bitno što nikog nije pobedila četiri vezana meča, ma ni to što su igrači u otvorenom ratu sa šefom struke letos angažovanim iz Ajntrahta... Ništa od toga nije poziv za alarm na Alijanc areni. Bar ne javni, već su krivi – novinari i stručna javnosti!?

Izabrane vesti

Zato je vanaredna konferencija za medije posvećenja isključivo zaštiti Bajernovih igrača u reprezentaciji Nemačke, koja se našla pod žestokom paljbom kritika zbog učinka u 2018. koji bi mogao da rezultira ispadanjem u B diviziju Lige nacija.
Ne prihvatamo stil kritika prema našoj reprezentaciji kakav se pojavio u medijima posle poraza od Holandije (0:3). Pre svega, to je bilo upereno protiv Bajerna“, smatra Karl Hajnc Rumenige, izvršni direktor kluba koji daje Elfu šestoricu reprezentativaca. „Na primer, nemam reči da opišem šta sam sve čitao o Manuelu Nojeru, a reč je o čoveku koji je četiri puta proglašen najboljim na svetu, podigao je golmanski zanat na viši nivo. Generalno je promenio ovu igru i ne može mu se suditi na osnovu dve utakmice“.

Javljali su se minulih dana mnogi eksperti, a najžešći u kritikama reprezentacije Nemačke bili su legendarni Lotar Mateus i Štefan Efenberg. Udarili su najpre na štoperski tandem Mats HumelsDžerom Boateng.
Na osnovu onoga što sam pročitao, mogu samo da se zapitam – da li je moguće? Izgleda da neki ne znaju za granice. Pogotovo što neki pričaju da ih je pregazilo vreme. Podsetiću vas da je Nemačka 2014. bila prvak sveta uglavnom zahvaljujući Bajernovim igračima. Pre tri sedmice svet je bio dobro mesto za život, a sad, posle četiri meča bez pobede, sve se, kao, raspada. Nema razloga za takve utiske“.

U zaštititu stare garde pomenuo je još dva imena, uperivši prstom ka novinarima...
Pokazali ste nepoštovanje prema Franku Riberiju i Ajrenu Robenu, a obojica su praktično osvojila sve što su mogla sa Bajernom. Važan je ovo dan za klub, nećemo dozvoliti da nas neko od vas (novinara, op. au) ponižava i kleveta. Štitićemo igrače, trenera i klub. Naravno, nisu mediji krivi, jer ako ne igrate dobro, nema ni pohvala, međutim, isto tako želimo da govorimo jezikom činjenica, a ne pretpostavki“, dodao je Rumenige, otkrivši da je podneo tužbu protiv Sportbilda, navodno zbog neistinitih informacija o operaciji Korentina Tolisoa i zainteresovanosti, ispostaviće se lažnoj, za Džadona Sanča iz Borusije Dortmund.

Kovač nije stigao da se obrije...

Sa direktorom se saglasio predsednik Uli Henes, mada je u njegovom javnom obraćanju bilo nelogičnosti. Naime, kako su precizni Nemci beležili „u 12.12 je rekao da ne priihvata jezik uvreda“, da bi u „12.19 i sam udario na Huana Bernata“, Španca letos prodatog Pari Sen Žermenu.
Zamerate nam što smo ga pustili da ode u Francusku, a ja vam kažem da je maltene bio jedini odgovoran za poraz od Sevilje u gostima prošle sezone. Umalo nas je koštao eliminacije u Ligi šampiona. Igrao je užasno. Posle te utakmice odlučili smo da ga prodamo, pošto ne zavisimo samo od jednog fudbalera. Bajern ima u kadru 16-17 igrača svetske klase“, oštar je Henes, uz poruku da će „Bajern u javnosti uvek biti jedinstven, što nije bio dugo slučaj“ i da bez obzira šta se desi „mora da štiti poziciju kluba koji je najveći u Nemačkoj“.

A, šta je sa Nikom Kovačem? To će, valjda, da objasni Hasan Salihamidžić, čija je uloga u Bajernu čisto protokolarna, ali ’ajde da kad su se svi izređali i Braco nešto kaže:
Nikova pozicija, što se mene tiče, uopšte nije sporna. Zna da ga podržavamo. To što se o njemu priča i piše poslednjih dana je izraz nepoštovanja. Nečuveno. Optužili ste me da ne podržavam Kovača, samo zato što se nisam javno oglasio poslednje dve sedmice. Ne moramo, valjda, da se ljubimo svaki dan da bismo vam ugodili“.

Sam hrvatski stručnjak, koji je svoje obraćanje javnosti okončao 15 minuta pre nego što su se pred TV kamerama pojavili čelnici, tera na šegu, iako je malo kome od Bajernovih navijača do smeha.
Toliko sam zauzet napornim radom sa ekipom da ne stižem da se obrijem“.

A ako padne subotno „brijanje“ u Volfzburgu?

FOTO: Action images


tagovi

Karl Hajnc RumenigeNiko KovačHasan SalihamidžićUli Henes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara