""
""

Bajka se nastavlja: Iračani u polufinalu Mundijalita! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.07.13. | 20:37

Selekcija Iraka do 20 godina savladala je posle penal serije vršnjake iz Južne Koreje, rezultatom 5:4

Zemlja koja je do sada ljubiteljima fudbala ostala u sećanju kao šampion Azije iz 2007. godine ima nove junake. U pitanju su mladi reprezentativci Iraka, koji su u najneizvesnijem meču šampionata protiv Južne Koreje nakon penal lutrije uspeli da se  plasiraju u polufinale.

Izabrane vesti

Posle 90 minuta igre, rezulatat je bio nerešen 2:2(2:1), da bi u produžecima Iračani bili bliži pogotku i činilo se da je nakon trećeg gola za  Irak sve gotovo. Međutim, da ne bude tako pobrinuo se Hjun Čeon Jung, uputivši u poslednjim trenucima drugog produžetka bombu kao golu protivnika. Na semaforu je pisalo 3:3, a u timu Iraka nisu mogli da poveruju jer ih je od pobede delilo svega nekoliko sekundi.

U penal seriji Korejci su bili bliži pobedi, ali zahvaljujući promašaju Gvang Hu Lija, Irak se vraća u život da bi Farah Šukur poslednjim jedanestercem odveo svoju reprezentaciju u polufinale, koja će u narednom kolu izaći na megdan Urugvaju.

Ono što je zanimljivo jeste da je današnja utakmica između Iraka i Južne Koreje bila repriza prošlogodišnjeg finala prvenstva Azije za ovaj uzrast, gde su Korejci na identičan način, golom u poslednjim minutima osvojili titulu šampiona.  

Da se istorija ovog puta ne bi ponovila pobrinuli su malo poznati igrači ekipe čiju srž čine fudbaleri sa Akademije Amo Babe, najveće legende Iračkog fudbala, o čemu smo već pisali.  

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaIrakMundijalitoreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara