Barselona završila desnog beka! Stiže zlatna koka Senegala

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.08.18. | 13:31

Posao će biti ozvaničen u narednim satima...

Kada Barselona nešto želi, teško da bilo šta može da se ispreči na putu realizacije! 

Nešto više od dve sedmice pošto je obelodanjeno interesovanje, Barselona je dogovorila transfer talentovanog desnog beka Eupena Muse Vagea! Momak kojeg je ozbiljno nahvalio i sadašnji štoper Partizana Mark Valijente je rano jutros doputovao u Barseloninu centralu kako bi obavio medicinske preglede i posao bi trebalo da bude ozvaničen u narednim satima. Barselona je tako dovela jednog od najtalentovanijih afričkih bekova trenutno i igrača koji je ostavio više nego dobar utisak tokom kratkog boravka Senegala na Mundijalu u Rusiji. Čak je uspeo i da se upiše u listu strelaca protiv Japana i tako postao najmlađi afrički fudbaler koji je zatresao mrežu na Svetskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Kao što je i ranije najavljeno, Vage će prvu sezonu provesti kao igrač Barselone B, s tim što će Ernesto Valverde i njegovi saradnici motriti na njega kako bi pratili njegov dalji napredak. Tamo će biti najmanje do decembra. Vage je zapao za oko sadašnjem direktorskom tandemu Abidal - Segura, koji je i uspostavio kontakt s Eupenom oko mogućeg transfera. Kada je zvanična ponuda stigla, Eupen nije mogao da odoli. Finansijski detalji još nisu obavljeni. 

Vageov dolazak otvara prostor da se Serđi Roberto preseli u vezni red, kako bi iskazao svoje kvalitete, a i mogao da uveća svoju vrednost. To znači da će mladi Senegalac biti zamena Nelsonu Semedu na desnom boku. 

Odličan posao za Barselonu. Stiže bek koji voli da se priključi napadu i pomogne ofanzivnoj liniji, a zna i s loptom. Baš takav Barseloni treba. 

Foto: Action Images


tagovi

Musa VageLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara