"Darko Jevtić"
"Darko Jevtić"

Bazelov Darko Jevtić: Srbija mi je u srcu, ali ne mogu sam da se pozovem

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.13. | 16:59

Jedan od prvih "srpskih sinova" o kojima smo pisali se polako vraća na teren posle dve operacije ramena

 

Darko JevtićSreća je u najgori mogući čas okrenula leđa Darku Jevtiću, mladom i perspektivnom fudbaleru Bazela. Taman kad je debitovao za prvi tim, povrede su se obrušile na njega bez milosti.
"Povredio sam rame s kojim sam još ranije kuburio i opet sam morao da ga operišem. Posle oporavka sam tri meseca igrao, da bih povredio drugo rame. I njega sam morao da operišem i pre mesec dana sam krenuo sa treninzima", kaže Jevtić na početku razgovora za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Drugog po redu, obzirom da smo o 20-godišnjem vezisti pisali još u oktobru kada smo ga predstavili kao jednog od brojnih srpskih talenata koji fudbalsku sreću traže po Evropi. Ipak, mnogi su se predomislili pre no što je postalo kasno, a Jevtić je do sada igrao isključivo za mlađe selekcije Švajcarske?
"Pa ne mogu sam da se pozovem, ali svakako da mi je Srbija u srcu. Međutim, ne znam, morao bih da razmislim i konsultujem sa ljudima koje cenim, posle čega bih odlučio. Ako imam jednu varijantu i to je do sada samo bila Švajcarska, to moram da iskoristim".

Dok ne stigne poziv od neke od A selekcija Jevtić će nastaviti da se probija u Bazelu, timu koji već godinama nema konkurenciju u Švajcarskoj.
"Fudbal je ovde iz godine u godinu sve boljeg kvaliteta i sve je više gledaniji u Evropi. Bazel, naravno, pet-šest sezona unazad dominira, poput Bajerna u Nemačkoj. Tu je i Cirih koji ima mlade igrače i igra dobar fudbal. Izdigao se i Grashopers koji je prošle godine vodio borbu za opstanak, a ove za titulu. E, posle idu Jang Bojs i Sion".

Koliko gledalaca prati utakmice Bazela?
"U proseku više od 20.000 na stadionu koji prima duplo više navijača. Lucern i Tun su napravili nove stadione, samo nije im atmosfera bogzna kakva. Mi pred našim navijačima u minulih 11 utakmica u prvenstvu i u Evropi nismo primili niti jedan gol. Sve do duela sa Totenhemom i remijem od 2:2".

Da li si lično zadovoljan trenutnim statusom?
"Pet meseci sam bio van terena i polako se vraćam u staru formu. Možda ću da igram i za ovaj tim do 21. godine. Pauza se oseća u mojoj igri, ali u dogledno vreme planiram da izborim mesto u najboljih 11. U današnjem Bazelu to nije lako, međutim, neću se predavati".

Ukoliko ti to pođe za nogom, u kojoj zemlji bi voleo da se oprobaš?
"Volim španski fudbal i velika mi je želja da tamo jednog dana zaigram. Još kad bi to bila Barselona gde bi mi bio kraj".

Koja je Švajcarcima evropska liga omiljena?
"Ovde se zaista prate sve evropske lige, znaju se svi rezultati i ne bih mogao da izdvojim neki šampionat".

Navedi imena najboljih švajcarskih igrača?
"Moj klupski saigrač Štreler koji je igrao u Nemačkoj, jeste da je u poznijim godinama, ali je i dalje među najboljima. Pomenuo bih zatim Mohameda Salu iz Egipta, on je proglašen za najboljeg mladog igrača, ispred El Šaravija iz Milana, onda Bobadilja, Dragović, u Cirihu ima nekoliko sjajnih mladih fudbalera. Svi će oni pre ili kasnije pojačati neke velike evropske klubove".

(FOTO: fcb.ch)


tagovi

BazelDarko JevtićEvropameđunarodni fudbalSrpski sinoviŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara