"Nejtan Ake"
"Nejtan Ake"

BET INFO: Ake je Konteovo iznenađenje, a Čelsi ipak bolji od Totenhema

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.17. | 12:02

Polufinale FA kupa koje mnogo znači…

Nejtan AkePolufinale engleskog FA kupa za sezonu 2016/17, jedno je od najjačih u poslednjoj deceniji s obzirom na to da se sastaju četiri ekipe iz vrha tabele Premijer lige, pošto su minulih godina neka manje zvučna imena (čak i klubovi van elite) uspevala da se domognu i samog finala. Zbog činjenice da su u pitanju lider i njegov najbliži pratilac, duel između Čelsija i Totenhema ipak privlači veću pažnju nego meč Mančester Siti - Arsenal.

Izabranici Antonija Kontea doživeli su dva prvenstvena poraza od početka aprila pa se njihova, činilo se nenadoknadiva prednost, istopila na samo četiri boda. Totenhem je trenutno u najboljoj formi u ligi (sedam vezanih pobeda, od toga šest uz 3+) i pritisak koji pred ovaj okršaj osećaju Plavci sigurno je ogroman. Naime, sa jedne strane cilj je jasan - obostrana želja za finalom - ali sa druge ne treba zaboraviti na psihološku prednost sa kojom će pobednik ove utakmice ući u završnicu prvenstvene sezone. Uzgred, i jedni i drugi dobili su u ovom šampionatu po meč na kojem su bili domaćini (u prethodnom su oba puta remizirali).

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE: (2,75) Čelsi (3,40) Totenhem (2,95)

Što se tiče sastava, Tibo Kurtoa i Markos Alonso su se oporavili, ali u sastavu Antonija Kontea neće biti Gerija Kejhila zbog gastroenteritisa. Čelsijev šef struke iznenadio je javnost objavom da Kejhila neće odmeniti Džon Teri, koji je upravo objavio da na kraju sezone napušta Plavce, jer njega vidi samo kao centralnog beka u odbrani sa tri štopera što znači da će šansu dobijati samo u slučaju da iz sastava ispadne David Luiz. Kejhila će odmeniti Nejtan Ake, koji je poslednju ligašku utakmicu odigrao još 3. januara, dok je bio na pozajmici u Bornmutu.

S druge strane, Pevci će biti bez već duže povređenog Erika Lamele i mladog Harija Vinksa.

Kad su tipovi u pitanju, na okršajima Čelsija i Totenhema obično dolaze kečevi, a kada su se poslednji put sastali u FA kupu, takođe u polufinalu aprila 2012, Čelsi je bio izuzetno ubedljiv (5:1). I sada očekujemo pobedu Konteovih izabranika, verovatno uz GG.

Naši predlozi
TGG       GG         1,77
KI            1              2,75

* Kvote su podložne promenama

POSLEDNJIH PET

ČELSI
Stouk (G)             2:1          Z
Kristal Palas (D) 1:2          C
Man. Siti (D)       2:1          Z
Bornmut (G)      3:1          Z
Man. Junajted (G)           0:2          C

TOTENHEM
Sautempton (D)               2:1          Z
Barnli (G)             2:0          Z
Svonsi (G)           3:1          Z
Votford (D)         4:0          Z
Bornmut (D)       4:0          Z

MEĐUSOBNI SKOR
157         66           40           51           242:225

ČELSI - TOTENHEM
Subota, 18.15

 


tagovi

sportsko klađenjePremijer ligaNejtan AkeFA kupEvropaEngleskaČelsibet info

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara