Biti ili ne biti za Grke, Skibe strahuje od Pukija

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.10.18. | 13:35

Estonija će probati da iznenadi Mađare

Grcima je večeras biti ili ne biti u borbi za prvo mesto!

Finska ima tri boda više, pritom je domaćin, pobedili su sva tri meča u grupi do sada, ali uz mnogo sreće i dobar raspored. Tri puta po 1:0 od čega dva puta protiv Estonije. Grci su doživeli poraz u Mađarskoj koji večeras mogu da kompenzuju pobedom u Finskoj. Definitivno su kvalitetniji tim i odgovara im tvrd stil igre Finaca. Pobeda bi vinula Helene na prvo mesto, a posle toga imaju dva meča kod kuće. Poraz bi ih praktično izbacio iz trke za prvu poziciju. Vredi pokušati sa dvojkom…Zanimljivo, niko u Grupi 2 Lige nacije nije dosad upisao remi.

Izabrane vesti

Selektor Grčke Mihael Skibe dao je umerene izjave uoči okršaja sa Fincima.
"Idemo na gostovanje reprezentaciji koja ima sve tri pobede, svaka od njih na isti način, sa minimalnih 1:0. Finska igra čvrsto u odbrani i mnogo zavise od Temu Pukija, svog najboljeg igrača, koji je dosad postigao sve golove. Zadovoljan sam kako smo odigrali utakmicu sa Mađarskom, koja je bila izuzetno teška. Nije bilo lako, niti lepo za oko, ali smo pobedili, što je najvažnije", rekao je Skibe. 

U drugom okršaju Grupe 2 Lige C snage odmeravaju Estonija i Mađarska.  Estonija ima tri poraza u dosadašnja tri meča Lige nacija (sveukupno u seriji pet izgubljenih mečeva), ali se mora istaći da zaista nije imala sreće. Sva tri je doživela minimalnim rezultatima, od čega dva kod kuće. Večeras ima priliku da se protiv Mađarske makar malo oduži navijačima i osvoji bod. Mađarska je nešto bolja, ima trijumf nad Grčkom, a onda pre i posle toga poraze s tesnim ishodima.

Gledajući istoriju međusobnih sustreta, Mađarska je trijumfovala na tri minula okršaja sa Estonijom u svim takmičenjima. Ipak, Mađarska je praktično ispala iz trke za prvo mesto, a na oba gostovanja je doživela poraze, tako da dvojka nije baš tako izvesna kao što kvota govori. 
"Posmatramo ovu utakmicu kao i sve prethodne. Naravno, želimo da ostvarimo pozitivan rezultat i pokažemo da smo napravili iskorak. Napredak je bio vidljiv u svim dosadašnjim utakmicama. Nažalost, još uvek nismo stigli do željenog nivoa. Prostora za napredak svakako ima. Poštujemo Estonce, znamo njihove vrline i mane. Grci i Finci su se namučili protiv njih, tako da sam realan i svestan da i nas očekuje slična situacija", kazao je selektor Mađarske Marko Rosi. 

LIGA C

Grupa 2

Ponedeljak

20.45: (5,40) Estonija (3,40) Mađarska (1,75) 
20.45: (3,00) Finska (2,75) Grčka (2,75)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

EstonijaMađarskaGrčkaFinskaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara