""
""

Bjelica osetio kako je to čuvati Zver, pa prodavao finte Oladipu! Jokića mučio Plamli, ali je bio solidan u pobedi Denvera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.10.16. | 09:45

Atlanta nadigrala desetkovani Orlando

Nemanja Bjelica bi ove sezone definitivno mogao da bude jedan od džokera Minesote. Srpski reprezentativac proknjižio je još jednu vrlo dobru partiju u dresu Vukova, pošto je protiv neke nove Oklahome skupio 11 poena i šest uhvaćenih lopti, uz tri asistencije i jednu blokadu. Doduše, nekadašnji as Fenerbahčea nije imao svoje prepoznatljivo šutersko veče, s obzirom da je realizovao tek tri od dvanaest akcija, ali je svestranom igrom na obe polovine parketa još jednom pokazao zašto trener Tom Tibodo može da računa na njega.

Izabrane vesti

To, međutim, nije pomoglo Timbervolvsima da izbegnu poraz od neke nove Oklahome u prvoj zvaničnoj utakmici u domu rivala ove sezone (94:112). S tim što treba odmah naglasiti da su Vukovi meč odigrali bez petorice startera - Karl Entonija Taunsa, Rikija Rubija, Endrjua Viginsa, Šabaza Muhameda i Zeka Lavina

Bjelica je u noći između nedelje i ponedeljka imao priliku da oseti koliko je teško čuvati Rasela Vestbruka kada upadne u prepoznatljivi trans, ali je zato s druge strane imao prostora da „proda“ poneku foru i fintu Viktoru Oladipu. Usput je kroz 28 minuta na terenu mogao i da se oproba u branjenju praktično svih pozicija, od plejmejkera do krilnog centra, što bi Minesoti ove sezone moglo dosta da znači. 

Na kraju je ipak Oklahoma odnela ubedljiv trijumf, a u prvi plan iskočio je tandem Vestbruk - Adams, koji je publici demonstrirao da će u nadolazećoj sezoni biti zaista paklen dvojac. Vestbruk je na kraju imao 26 poena i 10 asistencija, a Adamas 20 koševa i čak 11 puta bio je najviši u skoku. Nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj skupio je 11 poena i šest skokova za nešto više od 21 minuta na parketu. Kod Minesote Džon Lukas je imao 18, a Adrijan Pejn 16 poena.

Denver je i u šestoj pripremnoj utakmici nastupio u kombinovanom sastavu, ali je opet došao do pobede. Ovog puta žrtva je bio Portland (106:97), koji je trenera Nagetsa Majka Melouna još jednom podsetio na najveću slabost njegovog tima - odbranu šuta za tri poena. 

Trejlblejzersi su meč završili sa 15 ubačenih dalekometnih hitaca, a Denver je imao sreću što je uspeo da odgovori na gotovo identičan način, sa 12 pogodaka sa distance i tako obezbedi trijumf. 

Nagetsi su meč odigrali bez Danila Galinarija, Emanuela Mudijaja i Garija Herisa usled problema s povredama, dok su Vilson Čendler, Jusuf Nurkić i Vil Barton ovog puta imali glavne uloge. Najefikasniji u pomenutom trilingu bio je Čendler sa 18 koševa, pratio ga je Barton s poenom manje, dok je Nurkić skupio 13 poena i devet skokova. 

Nikola Jokić meč je završio sa pet poena (2/8 iz igre), ali i osam skokova, s tim što je ovog puta imao određenih problema s ratobornim centrom domaćina Mejsonom Plamlijem, ali i Edom Dejvisom. Srećom po Nagetse, obojica su brzo ušli u problem s faulovima, pa pretnja nije bila toliko velika, a osvajača olimpijskog srebra je i pored toga što nije imao svoje veče imao solidan učinak. 

Kod Portlanda Si Džej Mekolum je imao 20, a Al Faruk Aminu 18 poena. Mejson Plamli je sa deset poena, šest skokova i četiri asistencije popunio listu igrača s dvocifrenim učinkom.

REZULTATI - NBA

Orlando - Atlanta 98:105 (30:22, 23:31, 21:27, 24:25)
/Ibaka 25 - Hardavej, Milsap 19/

Oklahoma - Minesota 112:94 (27:21, 29:28, 31:20, 25:25)
/Vestbruk 26 - Lukas 18/

Portland - Denver 97:106 (34:26, 18:33, 21:22, 24:25)
/Mekolum 20 - Čendler 18/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Denver NagetsMejson PlamliMinesota TimbervulvsNBA ligaNemanja BjelicaNikola JokićRasel VestbrukViktor Oladipo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara