"Luis Figo"
"Luis Figo"

Blaterovi konkurenti redom odustaju: Figo i Van Prag napustili trku za čelo FIFA

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.05.15. | 20:52

Bivši fudbaler i predsednik holandskog saveza podržavaju jordanskog princa

Luis Figo

Sepu Blateru ostaje još samo jedan konkurent. Nakon odustajanja Luisa Figa i Mihaela van Praga, u borbi za čelo FIFA naspram aktuelnog predsednika Sepa Blatera biće jordanski princ Ali Bin al Husein.

Izabrane vesti

Dvojica od tri protivkandidata u četvrtak su odlučili da napuste borbu za mesto prvog čoveka svetskog fudbala, ali iz različitih razloga. Luis Figo se medijima povodom svog odustajanja obratio putem zvaničnog saopštenja u kojem navodi da su izbori za predsednika FIFA „proces za donošenje apsolutne moći jednom čoveku.“
„Zar niko ne misli da je normalno da izbori za jednu od najrelevantnijih organizacija na svetu ne bude predmet javne debate? Ili da je normalno da se jedan od kandidata ni ne trudi da prezentuje svoj plan za koji će se glasati 29. maja? To bi bilo normalno, ali ovaj izborni proces je sve osim izbora i ja ne želim da budem deo toga“, naveo je Figo u saopštenju.

Predsednik fudbalskog saveza Holandije Mihael van Prag je svoje razloge za odustajanje naveo kao „logične i očekivane“.
„Od početka smo znali da ćemo Figo, princ Ali bin Husein i ja morati da se odlučimo za jednog kandidata. Svi mi mislimo da smo najbolji kandidat. Ipak, potreban nam je bilo ko drugi na mestu predsednika, a ne nužno da ja budem predsednik. Bitno je da Blater ne pobedi“, rekao je van Prag za britanski Metro.

Izbori za predsednika FIFA biće održani na Kongresu FIFA 29. maja, a jedini protivkandidat trenutnom čelnom čoveku Sepu Blateru biće princ Jordana Ali Bin al Husein.

(FOTO: Action images)


tagovi

Sep BlaterMihael van Pragmeđunarodni fudbalLuis FigoFIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara