"Boban sa Ljubinkom Drulovićem"
"Boban sa Ljubinkom Drulovićem"

Boban: Hrvati i Srbi su sada za primer!

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.11.14. | 11:57

Nekadašnji hrvatski reprezentativac objašnjavao Italijanima koliko su se promenili odnosi između dva balkanska naroda u poslednjih 25 godina

Boban sa Ljubinkom Drulovićem

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Zvonimir Boban u intervjuu za Gazetu delo Sport pred meč Italija - Hrvatska izjavio je da su odnosi između Hrvatske i Srbije sve bolji i da su, štaviše, primer da fudbal ne mora da se pretvori u rat. Boban je naglasio da njegov gest na čuvenoj utakmici Dinamo - Crvena zvezda 1990. godine nije bio na etničkoj osnovi, već izraz borbe protiv režima. 

"Fudbal nije rat, i to vam kaže neko ko ponašao suprotno u kontekstu gde se radilo više o ratu između slobode i režima nego između Hrvata i Srba (aludirao je na svoj udarac policajcu na utakmici u Maksimiru, prim.aut.). Fudbal može da zapali opasne požare ne samo na Balkanu nego i na drugim meridijanima. Srećom, Hrvati i Srbi danas se razumeju mnogo bolje i brojni problemi su rešeni ili prevaziđeni: to je jedini put za normalizaciju odnosa i za fudbal. Put mržnje i besa ne vodi nikuda. I to važi i za one koji su izgubili sve u  ratovima ili sukobima", izjavio je Boban odgovarajući na pitanje da li je fudbal rat, imajući u vidu šta se sve događalo od meča Dinamo - Crvena zvezda do Srbija - Albanija. 

Piše: Željko Pantelić

(Foto: MN PRESS)


tagovi

EvropaHrvatiHrvatskaMilanreprezentativni fudbalSrbijaZvonimir Boban

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara